<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Orbán Viktor a Facebook-on posztolt erről, majd Áder János közleménye is megjelent. 

Orbán Viktor nemrégiben posztolt közösségi oldalán. Nem volt bőbeszédű, mindössze ez áll a közlendőjében:

Az ellenzékhez kötődő Facebook-oldalakon terjedni kezdett kedd délelőtt egy fotó, ami alapján úgy tűnt, a Nemzeti Választási Iroda már tudja, hogy mikor lesz a parlamenti választás.

A képen egy füzet címlapja szerepel, amelynek a címe "Kézikönyv a szavazatszámláló bizottságok részére", és ott virít egy dátum is: "2022. április 3."

Most pedig úgy tűnik, választ is kaptunk a dilemmákra.

Mindez teljesen szokatlan, ugyanis a választás napját mindig Áder János köztársasági elnök szokta kitűzni. És ha a nyilvánosságra került dokumentumtól el is tekintünk, akkor is rendkívüli ez az eljárás, hogy a miniszterelnök közli a dátumot - mégha homályosan is.

Ezzel egyidőben Áder János közleményben tudatta az országgyűlési képviselők 2022. évi általános választása időpontjának kitűzéséről. E szerint 32 évvel ezelőtt, az első szabad választások eredményeként Magyarország független, demokratikus ország lett. Köszönet mond mindazoknak, akik a nemzet újjáépítésében részt vettek.

Mint a közleményben áll, az idei esztendőben Magyarország választójoggal rendelkező polgárai immár kilencedik alkalommal szabadon dönthetnek arról, hogy kikre bízzák közös ügyeink intézését.

Az Alaptörvény és a választási eljárási törvény egyértelmű rendelkezéseket tartalmaz arra, hogy a köztársasági elnök milyen időpontra tűzheti ki az országgyűlési képviselők általános választását.

E törvényi felhatalmazás alapján az országgyűlési képviselők általános választását a legkorábbi időpontra, 2022. április 3-ára tűzöm ki - áll a köztársasági elnök közleményében.

A Nemzeti Választási Iroda közleménye

Az NVI az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írja, hogy a választópolgárok pártsemleges tájékoztatásáról ezúttal is gondoskodik és rövidesen élesíti a Választási Tájékoztatási Rendszert, valamint az ehhez tartozó választási tájékoztató honlapot. Az indulásától a választások lezárásáig ez az új felület fogadja majd azt, aki felkeresi a valasztas.hu oldalt.

Az NVI emellett arra bíztatja a választópolgárokat, hogy jelentkezzenek szavazatszámláló bizottsági tagnak. Ezzel mindenki egyénileg is hozzájárulhat a választások tisztaságához, illetve a gördülékeny, átlátható lebonyolításhoz, mely közös érdekünk - fogalmaztak a közleményben.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.