TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

E kérdésekkel vágtunk neki a hétnek. Legalábbis annak első napjának, mivel a második, azaz a kedd nagy kérdése az, mit lép a Magyar Nemzeti Bank (MNB) monetáris tanácsa a kamatdöntő ülésén. Nem csoda, hogy alapvetően e témákat járta körül kollégánk a Trend FM reggeli műsorában.

Csabai Károly, az Mfor.hu és a Privátbankár.hu szakújságírója a Trend Fm Reggeli Monitor című műsorában beszélt a tőke- és pénzpiaci kilátásokról.

A beszélgetés idején még benne volt a levegőben, hogy a miniszterelnök a kijárási tilalom elrendelését kürtöli világgá. A másik tipp a fiskális ösztönző csomag lehetett volna, ám ennek kicsi volt az esélye, miután jó két hete, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara ülésén Orbán Viktor még azt mondta, erre április közepe-vége előtt aligha kerülhet sor, addigra mérik fel, hogy az egyes ágazatoknak mire lenne szükségük.

Végül a kormányfő nem is ezt, hanem a gazdasági szereplők életét megkönnyítő további lépéseket jelentett be. Noha a régiós országok közül eddig már Lengyelország és Csehország is előrukkolt a maga gazdaságösztönző csomagjával. Erre azonban idehaza még várni kell, a kormány egyelőre még a tűzoltással van elfoglalva.

A múlt héten rendelte el például a vállalati és lakossági hitelek törlesztésének kötelező felfüggesztését 2020 végéig. A beszélgetés idején még fontos részletszabályra vártak a bankok arról, hogy ezt hogyan valósítsák meg.

Holnap tartja kamatdöntő ülését az MNB monetáris tanácsa. A 2016 májusa óta 0,9 százalékon álló irányadó ráta változtatása nem tűnik valószínűnek, már csak azért sem, mert nagyon úgy tűnik, hogy a mostani helyzetben nem kamatcsökkentéssel, hanem inkább értékpapírok – államkötvények, vállalati kötvények, jelzáloglevelek – vásárlása lehet az üdvözítő, annak révén ugyanis a gazdaságnak most égetően szükséges likviditás kerülhet a rendszerbe. Hogy valóban erre kerül-e sor, arra kedden délután derülhet fény.

Segítsen nekünk véleményével, és mi féléves előfizetéssel ajándékozzuk meg!

Rendszeresen olvassa cikkeinket, és lenne kedve részt venni a stratégiánk alakításában? Vegyen részt fókuszcsoportos kutatásunkban, és mi féléves előfizetéssel háláljuk meg segítségét, amely a Privátbankár.hu és az Mfor.hu hamarosan induló prémium szolgáltatására érvényes!

Kérjük, töltse ki az alábbi linken található kérdőívet, amely alapján a kutatást végző szakemberek összeállítják a fókuszcsoportokat. A kutatásba beválogatott jelentkezőket legkésőbb december 7-én értesítjük!

Jelentkezés

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.