2p

A biztosítóknak 2024-ben nem egy, hanem két alkalommal kell pótadóelőleget fizetniük., cserébe az adót is két részletben fizethetik meg.

Módosultak a biztosítókat terhelő pótadók szabályai is. A közterhet továbbra is a 2024 végéig keletkezett biztosítási bevétel után kell sávosan megfizetni, ám a biztosítóknak

idén az eddigi egy helyett két alkalommal, május 31-ig és november 15-ig kell pótadóelőleget fizetniük.

Cserébe magát az adót nem egy összegben, a tárgyévet követő év január 31-ig, hanem két egyenlő részletben, január és július utolsó napjáig kell majd megfizetniük – jelent meg a kormányrendelet a csütörtök esti Magyar Közlönyben.

A Magyar Biztosítók Szövetsége korábban elégedetlenségének adott hangot, amiért a kabinet 2024-re megemelte a szektorból várt különadó előirányzatát.

Az idei elfogadott költségvetés szerint biztosítási adóból 219,4 milliárd forint bevételt remél a kormány. A bevétel a Honvédelmi Alap 842 milliárd forintos fejezeti előirányzatának 26 százalékát teszi ki.

Korábban lapunk arról számolt be, a csütörtök esti Magyar Közlönyben a gyógyszergyártók a különadó mellé egy extraprofitadót is kaptak a nyakukba.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!