2p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Ha péntek, akkor Orbán Viktor a Kossuth rádióban – a ma reggeli miniszterelnöki interjún is a koronavírus-számokról, a már bejelentett szigorításokról és az oltásról volt szó.

Orbán Viktor ma is az operatív törzs ülésén kezdte a munkát, így ismertette a napi koronavírus-számokat. Mint mondta, az elmúlt 24 órában 6369 új fertőzöttet találtak az országban, az elhunytak száma pedig 143 fővel növekedett. A kórházakban jelenleg 6867 beteget ápolnak, közülük 677-en szorulnak lélegeztetőgépes ellátásra. Ez utóbbi rekord, mert eddig a második hullám csúcsa 674 beteg volt.

A tegnap bejelentett szigorításról elmondta, nem volt más válásztása a kormánynak. 

A bölcsödéket még megpróbálják nyitva tartani. Ami az élethez kell, az menni fog, de minden más, étterem, kaszinó, műszaki cikkeket árusító boltok, bezárnak. A virágboltok 8-án még nyitva maradnak, de utána nekik is be kell zárni.

- mondta Orbán Viktor vasárnap a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök elmondta: a szigorítások miatt bezárásra kényszerülő cégeknek elengedik az egész hónapra abérleti díjakat, megkapják a bértámogatást, adókedvezményeket, arra a mintára, ahogy a szállodáknál éttermeknél történt mondta a miniszterelnök.

Orbán Viktor szerint 15-20 ezerig is felmehet a kórházi ápoltak száma, de van elég ágy, van elég ember és van elég lélegeztetőgép is. A kellő emberszám biztosításáról Orbán azt mondta, hogy a hiányzó munkaerőt kirendelésekkel pótolják, a belső tartalékokon kívül kórházak között is átmozgatnak, és a rezidenseket és végzős orvostanhallgatókat is bevonják az ellátásba. Sőt, a miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magánegészségügyben dolgozókat is bevonhatják: a kormány szakértői már dolgoznak a bevonási terv részletein.

Nagyobb baj szerinte, hogy sokan nem ott laknak, mint ahol nyilvántartották, ez problémákat okozott. Az adat alapú oltási szervezésnek vannak problémái, ezeket ki fogják javítani. Már nem a személyes ismeretség alapján fogják oltani az embereket, hanem adatok alapján - fogalmazott a kormányfő.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!