2p

Figyelem! Jelentősen módosulnak a cégekre vonatkozó ESG-előírások!

Alapjaiban változtathatja meg a cégek – nemcsak a nagyvállalatok, köztük a bankok és biztosítók, hanem a kis- és középvállalkozások (kkv) – működését, hogy a jövőben már olyan auditált (!) nem pénzügyi beszámolókat kell készíteni, ami nemzetközi szabványok alapján gyűjtött ESG-releváns adatokra támaszkodik.

Ne maradjon le, legyen naprakész az egyik legnagyobb horderejű kérdésben!

Jelentkezzen most konferenciánkra! >>

Erről a Kossuth Rádióban beszélt ma reggel a miniszterelnök.

A magyar kormányfő arra a kérdésre, hogy az Európai Néppártot (EPP) is elhagyja-e a Fidesz, miután a héten a pártcsalád európai parlamenti frakciójából már kilépett, azt válaszolta:

Nyilván nem lehet két különböző megoldást választani, tehát ez csak technikai kérdés.

Véglegesnek tűnik a szakítás. (Fotó: Orbán Viktor Facebook)
Véglegesnek tűnik a szakítás. (Fotó: Orbán Viktor Facebook)

Mint mondta, a napokban hosszan beszélt telefonon a Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökével, Armin Laschettel:

Valószínűleg lesz még közöttünk egy konzultáció, de egyelőre azt kell mondanom, hogy az útjaink, azok lényegében elváltak.     

Szerinte Armin Laschet egy derék, nyugat-német, katolikus ember, és ezt számos érték-kérdésben képviselte is, valamint nagyon sikeres tartományi miniszterelnök.

Arról híres, hogy képes különböző irányzatokat is összefogni. Azt hiszem, hogy ide már túl későn érkezett

- tette hozzá.

Orbán Viktor a lehetséges új partnerekkel kapcsolatban elmondta: beszéltek már a lengyelekkel, Matteo Salvinivel, az olasz Liga, valamint Giorgia Melonival, az Olaszország Fivérei vezetőjével, és meg akarják újítani a politikát.

A kormányfő tegnap a Szamizdat 6. nevű írásában már belengette a kilépést a Néppártból:

Most az EPP nélkül kell felépíteni az európai demokratikus jobboldalt

- fogalmazott.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a magyar kormány a hagyományos néppárti értékeket képviseli, és ezt várták volna el a Néppárttól is.

Háttéranyagainkat a Fidesz-EPP konfliktusról itt olvashatják: Robbant a Fidesz-bomba az EP-ben – de mi lesz ezután?, „Feltételeink vannak Orbán Viktor számára” – Nagyon érik a Fidesz-Néppárt szakítás.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!