2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

Pünkösd környékén újabb lazítások jönnek, 6 millió beoltottnál lehetnek zenés fesztiválok, újraindítási operatív törzs alakul - jelentette be Orbán Viktor reggel az állami rádióban.

Pünkösd környékén, amikor várhatóan elérjük az ötmillió beoltottat, újabb lazításokat jelentek be az esküvőkről, egyes nagyobb rendezvényekről és a kijárási tilalomról, a nagy zenés fesztiválok viszont csak 6 millió beoltottnál lehetségesek. A Pünkösd utáni időszakra már engedélyezett tömegrendezvényeken csak védettségi igazolvánnyal lehet részt venni - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádióban.

(forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)
(forrás: Orbán Viktor Facebook oldala)

A vakcinaellátásról azt mondta, hogy elegendő mennyiséget szereztek be, hogy egy esetleges újabb hullám esetén a 3. oltást is beadhassák. Őszre, de még 2022 első negyedévére is biztosított az ellátás - fűzte hozzá. Szavai szerint hetente mintegy 150 ezer 18 évesnél idősebb embert lehet beoltani Pfizerrel a következő hetekben.

Az operatív törzstől kapott pénteki információja szerint már 4 483 598 embert oltottak be leglább egyszer, csökken a kórházban ápolt betegek száma, a friss adat szerint 2600-an vannak ott, közülük 338-an vannak lélegeztetőgépen.

Beszélt a gazdaság újraindításáról is. Közölte, hogy a jövő héten úgynevezett Újraindítási Operatív Törzs alakul. Két része lesz: egy amelyik a gazdasággal, a másik a gazdaságon kívüli élettel foglalkozik. Ezek vezetőit nem nevezte meg.

Sokáig méltatta viszont Varga Mihályt, amiért úgymond jól összerakta az új költségvetést.

"Varga Mihály jól összedrótozta ezt. Nem hittem volna, hogy a nyugdíjasoknak szánt juttatások és a 25 évnél fiatalabbak szja mentessége is belefér majd." - mondta.

 A kormányfő szerint a gazdasági és a pénzügyi alap is megvan ahhoz, hogy a legjobban jöjjünk ki ebből a válságból és hogy "sikerrel előzzünk a kanyarban" Európán belül. 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!