1p

Van kiút az értékválságból? Megállítható az akkugyárak terjedése itthon?
Van még jövőnk az EU-ban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Donáth Annával, a Momentum EP-képviselőjével - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. október 4. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Lélegeztetőgépeket küld a kormány Törökországba, a földrengés sújtotta területek megsegítésére.

Orvostechnikai eszközöket és gyógyszert küld a magyar kormány a földrengés sújtotta Törökországba – vette észre a Telex a hétfőn este megjelent Magyar Közlönyben.

Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan a Karmelita kolostor előtt. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)
Orbán Viktor és Recep Tayyip Erdogan a Karmelita kolostor előtt. (MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

A döntést a határozat szövege szerint „a katasztrófa és súlyos szerencsétlenség következményeinek elhárítása, enyhítése érdekében kialakult nemzetközi együttműködésre, a helyi szükségletekre és igényekre, valamint Magyarország rendelkezésére álló és átadható egészségügyi készleteire” tekintettel hozták meg. Többek közt elektrolit oldatot, infúziós zsákot, ágy melletti monitort, altatógépet, kesztyűt, infúziós pumát küldenek, és többféle lélegeztetőgépet.

A portál szerint több olyan lélegeztetőgép-típus is szerepel a részletes felsorolásban, amit a külügyminisztérium a járvány alatt szerzett be. A Boaray 5000D típusú lélegeztetőgépet például darabonként 61 ezer dollárért (22 millió forint) vásárolták, ebből most 240-et küldenek Törökországba. (Telex)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!