3p

Megroggyanhat a Fidesz a Novák-botránytól? Kitört a belharc a pártban?
Mi lesz az uniós pénzekkel és a magyar gazdasággal?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Lengyel Lászlóval -
vegyen részt és kérdezzen Ön is a Pénzügykutató Zrt. vezetőjétől!

2024. február 28. 15:30

A részvétel ingyenes,
regisztráljon itt!

Vadai Ágnes, a honvédelmi DK-s árnyékminiszter lapunk cikkére utalva azt kérdezte Orbán Viktortól, hogy vajon előre megfontoltan döntik-e be az Orbán-család volt cégeit?

Vadai Ágnes azt kérdezte a miniszterelnöktől, hogy mit gondol, vajon előre megfontoltan döntik-e be az Orbán-család volt cégeit?

A kérdésre Kövér László házelnök válaszolt, mégpedig elutasítóan. Mint a parlamenti kérdések között található válaszában írja: "A kérdés megválaszolása kormányzati feladatkört nem érint, ezért az indítvány visszautasításra került." 

Az indok pedig a következő:

"Képviselő asszony a beadványában egy internetes hírportálon megjelent cikket idéz, amely magántulajdonban lévő vállalkozások működésével foglalkozik. Arra a konkrét kérdésre vár választ miniszterelnök úrtól, hogy szerinte előre megfontoltan döntik-e be az Orbán család volt cégeit.

Fura dolgok történtek az utóbbi időben az Orbán-család volt cégeivel. Fotó: MTI
Fura dolgok történtek az utóbbi időben az Orbán-család volt cégeivel. Fotó: MTI

Az Alaptörvény 7. cikk (2) bekezdése szerint országgyűlési képviselő kérdést intézhet a kormányhoz és a kormány tagjához a feladatkörükbe tartozó bármely ügyben, amelyet az egyes házszabályi rendelkezésekről szóló 10/2014. (11. 24.) OGY. határozat (atovábbiakban: HHSZ) 121. § (1) bekezdése is megerősít. A miniszterelnök, valamint az egyes miniszterek feladatkörét a kormány tagjainak feladat-és hatásköréről szóló 182/2022. (V. 24.) Korm. rendelet szabályozza." A fentiek alapján a kormány, illetve a kormánytagok feladat-és hatásköre nem terjed ki a képviselő asszony által feltett kérdésben foglaltakra, ezért az írásbeli kérdés nem felel meg a HHSZ121. § (1) és (4)bekezdésében foglaltaknak, ezért indítványát a HHSZ124. § (1) bekezdése alapján, a 121. § (4) bekezdés nJ pontjában foglalt jogkörömmel élve visszautasítom".

Kövér László minden bizonnyal a lapunkban megjelent cikkre utal, amelyben azt írtuk, hogy "nevezhető dominó-hatásnak, vagy pillangó-effektusnak, a lényeg ugyanaz: Orbán Győző volt cége anyagi problémák miatt a felszámolás szélére került. Ez pedig a jelek szerint a szakadék szélére sodorja az új tulajdonos anyacéget. Mely nem mellesleg szintén egy volt Orbán-cég".

Cikkünkben - amely miatt Vadai Ágnes kérdéssel fordult Orbán Viktorhoz - arról számoltunk be, hogy egészen furcsa dolgok történnek az Orbán-család volt cégei körül. A jelek szerint nemcsak a 2022-ben továbbadott társaság került a megszűnés szélére, de annak anyacége is, mely néhány évvel ezelőtt még rekordprofitról számolhatott be.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!