<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Fidesz tisztújító kongresszusán az újraválasztott elnök, Orbán Viktor is beszédet mondott.

Ha folytatódik a polgári kereszténydemokrata kormányzás, akkor tíz év alatt újra hatalmas utat tehet meg Magyarország, és felléphet a fejlett országok közé - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz újraválasztott elnöke, a párt vasárnapi, tisztújító kongresszusán.

A kormányfő hangsúlyozta: azt ajánlják Magyarországnak, hogy akarjon többet.

"Nem érhetjük be azzal, amit elértünk, mert még mindig vannak szegények. Még mindig nem születik elég gyermek. Még mindig nincs mindenkinek jó lakása. Még nem elég se a fizetés, se a nyugdíj. Egész egyszerűen többre van szükségünk. Miért érnénk hát be azzal, amink van?" - tette fel a kérdést.

A biztonság a legfontosabb Orbán Viktor szerint (Fotó: MTI)A biztonság a legfontosabb Orbán Viktor szerint (Fotó: MTI)

Úgy folytatta: ha folytatjuk a polgári kereszténydemokrata kormányzást, tíz év alatt újra hatalmas utat tehetünk meg. "Felléphetünk a fejlett országok közé. Felszámolhatjuk a szegénység maradékát is. Zöld, egészséges, természeti kincseit és szépségeit megőrző, egészségesebb és hosszabb ideig élő emberek országa lehetünk" - hangoztatta.

A biztonság a legfontosabb

A járványok és népvándorlások korában Magyarországon is a biztonság a legfontosabb kérdés. A miniszterelnök-pártelnök kifejtette: az a legfontosabb, hogy mit eddig elértünk, azt megvédjük, így a határokat a migránsoktól. Emellett az oltásellenesekkel szemben kell mozgósítani erőinket, mert az oltás életet ment, és aki ezt tagadja, aki lebeszéli vagy elbizonytalanítja az embereket, aki ideológiai alapon akar oltóanyagot beszerezni, az valójában a magyarok létérdekét veszélyezteti - magyarázta.

Hangsúlyozta: továbbá itt van még a nemzetközi hálózat élén Brüsszellel, amely a klímavédelem örve alatt brutális adókat akar kivetni az emberekre, az emberek anyagi biztonságát is kockára akarja tenni, mert a nagy nemzetközi klímaromboló multicégek helyett a családokkal akarja megfizettetni a klímavédelem költségeit.

Brüsszelt teljesen meg kell újítani, mielőtt darabokra hullik. A pártelnökké újraválasztott politikus úgy fogalmazott: az Európai Unió válságról válságra bukdácsol, "szivárványszínű árnyéka önmagának", és ha így megy tovább, elfogy, mint a holdvilág. Ezért támogatja a Fidesz a lengyel kezdeményezést az egész európai jobboldal újjászervezésére.

Szó sem volt arról, hogy lépésről lépésre elveszik a jogainkat - fogalmazott. Nem szabad passzívan elfogadni minden brüsszeli tervet - folytatta, hozzátéve: szuverének akarunk lenni, és nem akarunk integráció helyett európai egyesült államokat.

(via MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.