2p

Idén október 23-án úgy tűnik Budapest az ellenzéké és a diákoké lesz, míg Orbán Viktor egy vidéki városban mond beszédet.

Helyi, választókerületi szinten lesznek megemlékezések október 23-a alkalmából, de a kormánypártok idén nem tartanak központi ünnepséget - írta a Magyar Nemzet, amelyben Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója nem tért ki arra, melyik városban tartja kihagyhatatlan beszédét Orbán Viktor.

Tavaly Brüsszelt és a baloldalt ostorozta beszédében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Tavaly Brüsszelt és a baloldalt ostorozta beszédében. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A hvg.hu kérdésére Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke azonban megerősítette, hogy lesz Orbán-beszéd idén is, de ezúttal nem Budapesten.

A miniszterelnök 23-án a zalaegerszegi Mindszentyneum ünnepélyes átadásán fog beszédet mondani - tudatta a lappal.

A zalaegerszegi Mindszentyneum több más kiállítás mellett a Mindszenty József bíboros, esztergomi érsek – aki 25 évig volt Zalaegerszeg plébánosa – életéről és életművéről szóló élményalapú történeti kiállításnak ad majd otthont, de helyet kap benne egy 120 fő befogadására alkalmas konferenciaterem is.

Orbán Viktor tavaly október 23-án Orbán Viktor a Civil Összefogás Fórum (CÖF) által tartott békemenet után mondott beszédet, két éve pedig a nemrég elhunyt Wittner Máriával, 56-os szabadságharcossal emlékezett október 23-a évfordulójáról.

Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció árnyék-miniszterelnöke korábban már bejelentette, hogy demonstrációt tart október 23-án, és erre készülnek a tanárok, valamint a diákok is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!