<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Orbán Viktor miniszterelnök szerint azok az intézkedések, amelyeket eddig meghoztak, elegendőek lesznek ahhoz, hogy a második csatát is megnyerje az ország.

Szokásos péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök ezúttal is kitért a gazdaságvédelmi intézkedésekre, pontosabban a munkaerőpiacot érintőekre. Véleménye szerint a munkanélküliség kérdéséhez kétféleképpen lehet hozzáállni:

"vannak országok, melyek meghosszabbítják a munkanélküliségi ellátás jogosultsági idejét, ez Magyarország számára idegen felfogás." Magyarország a másik utat választotta, mivel munka alapú gazdaság vagyunk, ezért mi a munkahelyteremtés felé fordultunk.

Fotó: MTIFotó: MTI

Felidézte: a közmunkaprogramot 200 ezer főre bővítették, de ha szükséges lenne, ezt "holnap reggel azonnal tovább tudják növelni". Készen áll a honvédség is arra, hogy munkaképes, jó fizikai állapotban lévő fiatalokat foglalkoztasson. Kitért a bértámogatásra is, amelyet jelen állás szerint 5400 vállalkozás igényelt, amivel 72 ezer ember béréhez nyújt az állam anyagi támogatást. "Ilyenkor mindig bevezetjük az adócsökkentést" - tért ki a júliustól ismét csökkenő szociális hozzájárulási adóra, mely a megfogalmazással ellentétben ez a 6 éves bérmegállapodás értelmében bekövetkező változás, nem új, a válságkezelést szolgáló intézkedés. Végezetül megemlítette még, hogy több tízezer nehéz helyzetbe került vállalkozónak alig kell közterhet fizetnie. A kormányfő minden héten monitorozza az intézkedések sikerét, az eredményeket és úgy véli:

"a beruházások támogatásával együtt ezeknek a munkahelyvédelmi eszközöknek elégnek kell lenniük (...) ez így elég lesz ahhoz, hogy a második csatát is megnyerjük. Az első csata a járvány megfékezése volt, amit megnyertünk. A második csata a munkahelyek megmentése és visszaépítése, ami ezzel az eszközrendszerrel sikerülni fog." - mondta Orbán Viktor.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.