<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

December 20-a környékén 130 ezer adag oltás érkezik, ezzel kezdődhet meg az 5-12 év közötti gyerekek oltása. Ez azért történhet meg, mert sikerült visszalépni a közös, Pfizert is tartalmazó uniós beszerzésbe. A miniszterelnök azt kéri a szülőktől, éljenek a lehetőséggel.

A miniszterelnök a tegnapi rádióinterjú után ma Facebook-videóban jelentette be, hogy "most jutott el oda a világ", hogy az egyik nagy gyógyszergyártó cég tudományos eredmények alapján ajánlja a szülőknek, oltassák be gyermekeiket.

Ezt az teszi lehetővé, mondja, hogy "szereztünk kétmillió vakcinát", az első 130 ezer adagnyi szállítmány pedig december 20-a környékén érkezhet.

Orbán Viktor nyilvánvalóan a Pfizer vakcinájára gondol. Mint laptársunk is megírta, májusban a magyar kormány még nagy mellénnyel szállt ki a közös uniós, a Pfizerre is vonatkozó vakcinabeszerzésből, hogy aztán szeptemberben már visszakéreckedjen. Ez különösen égető kérdés lett azután, hogy elsőként és eddig egyedül e vakcinát engedélyezték a gyerekek számára is.

 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.