<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A miniszterelnök Facebook videójában emlékeztetett arra, hogy az inflációnak megfelelő emelést kapnak jövőre.

A választások előtt a kormánynak kulcsfontosságú lehetnek a nyugdíjasok szavazatai, ezt a cél szolgálja, hogy a korábbi terveket felrúgva a választások előtt kifizetik a miniszterelnök által 13. havi nyugdíjként emlegetett összeget.

Hasonló a helyzet a nyugdíjemeléssel is, amely eredetileg a tervezett költségvetés alapján 3 százalék lett volna januártól. Ugyanakkor a vágtató inflációra reagálva a kormány a napokban döntött arról, hogy 5 százalékos lesz az emelés mértéke.

Erre emlékeztetett szombaton közzétett videójában a miniszterelnök. A Facebookon megjelent anyag szerint a miniszterelnök annak adott hangot, hogy "Ha van miből adni, az ember szívesen ad". A gazdaság pedig „a mögöttünk hagyott évben és reményeink szerint az előttünk álló évben is jól teljesít majd” - hangoztatta Orbán Viktor.

A miniszterelnök megismételte azt a tényt, hogy minden nyugdíjas biztos lehet abban, hogy januártól nyugdíja 5 százalékkal emelkedik.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.