<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Áder János határozatai most láttak napvilágot a Magyar Közlönyben.

A Magyar Közlönyben most jelentek meg Áder János köztársasági elnök korábbi határozatai, amelyeket minden esetben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter előterjesztései alapján hozott – írja a 24.hu.

Áder János Endreffy Lórándot – érdemei elismerése mellett – felmentette a bogotái nagykövetség vezetése és Magyarország képviselete alól a Panamai Köztársaságban. Az ő helyére került nagykövetként Villegas-Vitézy Anna Zsófia.

Vitézy Zsófia a miniszterelnök unokatestvére, akinek a kinevezését az Országgyűlés külügyi bizottsága 2020 őszén jóváhagyta, kinevezéséről pedig az államfő már tavaly április 29-én döntött.

Áder János Fotó: MTIÁder János Fotó: MTI

Az államfő Heincz Balázs Attilát rendkívüli és meghatalmazott nagykövetté nevezte ki, megbízta a havannai nagykövetség vezetésével, Magyarország képviseletével a Dominikai Köztársaságban, a Dominikai Közösségben, Jamaicában és Saint Luciában. Bozsik Béla „rendkívüli követ és meghatalmazott miniszter” lett.

Áder János érdemei elismerése mellett felmentette dr. Soós István Gyula rendkívüli és meghatalmazott nagykövetet a kuvaitvárosi nagykövetség vezetésére kapott megbízása alól. A posztra dr. Torda Esztert nevezte ki.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.