2018. február 19. 09:43
mfor.hu

Bár a hivatalos statisztikák szerint némi túlzással élve elkerülik hazánkat a migránsok, az általuk okozta válsághelyzet még tart.Szeretné, ha a cége versenyképesebb lenne, növekedni tudna, vagy a nemzetközi piacra kilépne?
Legyen ott az Mfor.hu KKV Növekedés konferencián 2018. március 27-én a Brody Studiosban, és ismerje meg vállalata lehetőségeit!
Előadók: Kovács Ákos (Vodafone), Rákossy Balázs, NGM államtitkár, Oszkó Péter (OXO Labs), Búza Éva (Garantiqa Zrt.), Bársony Farkas (AmCham), esettanulmányok: Márkus Attila, ügyvezető (Pressenger), Kovács Dániel, ügyvezető (Netpincér), Polgár Viktor, elnök (Insomnia Middle East), és sokan mások

Pénteken jelent meg a Magyar Közlönyben, hogy Orbán Viktor miniszterelnök újabb fél évvel meghosszabbítja a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet Magyarországon. Eredetileg ez az állapot idén március 7-én ért volna volna, a friss kormányrendelet értelmében ez legkorábban 2018. szeptember 8-án történhet meg.

Orbán a kerítésnél (MTI) Orbán a kerítésnél (MTI)

A rendelet indoklást nem tartalmaz és akkor sem kerülünk közelebb a magyarázathoz, ha a hivatalos statisztikákat nézzük. A rendőrség honlapja szerint a legutóbbi héten egyetlen illegális migránst sem fogtak el a rendőrök, előtte viszont 5 a horgukra akadt. Ez azonban még mindig nagyon távol áll a 2015 őszén kialakult helyzettől, a menekültválság csúcspontján ugyanis ezrével érkeztek hazánkba kontrollálatlanul és ellenőrizetlenül a bevándorlók.