<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A háború 158. napjának eddigi történései - dióhéjban.

  • Súlyos légicsapások érték a kelet-ukrajnai Bahmut városát az elmúlt napokban – jelentette az AFP francia hírügynökség. A hírek szerint egy embert megöltek. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton felszólította a kelet-ukrajnai régiókban, ukrán ellenőrzés alatt élő mintegy 200 ezer civilt, hogy minél hamarabb hagyják el ezt a területet. 
  • Egy drón berepült a fekete-tengeri flotta oroszországi főhadiszállására. Szevasztopol polgármestere, Mihail Razvozhajev azt mondta, hatan megsérültek a robbanásban. A dróntámadás tényét az ukránok tagadják, azt provokációnak tartják.
  • A lett külügyminiszter sürgette az Európai Uniót, hogy nyilvánítsa Oroszországot a „terrorizmus szponzorának”. Edgars Rinkēvičs azt is elmondta, hogy elítéli „az orosz fegyveres erők által Olenivkában elkövetett, ukrán hadifoglyokat ért, valamint az orosz hadsereg Ukrajna elleni folyamatos atrocitásait”.

A Csuvasia rakétahordozó hadihajó az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári flottadíszszemlén 2022. július 31-én. Fotó: MTI/EPA/Anatolij MalcevA Csuvasia rakétahordozó hadihajó az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári flottadíszszemlén 2022. július 31-én. Fotó: MTI/EPA/Anatolij Malcev

  • Mikolajiv polgármestere szerint éjszaka kemény orosz tüzérségi támadás érte a Déli-Bug torkolatánál fekvő várost, két ember meghalt, hárman megsebesültek. Olekszandr Szenkevics azt valószínűsítette, hogy a háború kezdete óta nem érte ilyen erősségű támadás a várost. A BBC szerint nemcsak lakóházak, hanem egy hotel, egy sportközpont, két iskola és egy benzinkút is megrongálódott.
  • Oroszország beengedi az ENSZ és a Vöröskereszt szakértőit, hogy kivizsgálják a börtönt ért robbanásban meghalt hadifoglyok halálát.
  • Vlagyimir Putyin aláírta az új haditengerészeti doktrínát, amely az Egyesült Államokat és a NATO-t tekinti az Oroszországot fenyegető legnagyobb veszélynek.

(The Guardian, MTI)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.