<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A harcok 158. napjának reggelén visszatekintünk az elmúlt órák eseményeire.

  • Volodimir Zelenszkij a kelet-ukrajnai donyecki régió evakuálására szólított fel, ahol heves összecsapások zajlottak országa és az orosz hadsereg között. A Moszkva offenzívájának középpontjában lévő Donyeck kormányzója azt mondta, a pénteki támadásokban hat civil meghalt és 15-en megsebesültek. Az ukrán elnök tegnapi beszédében azt mondta, tudomása szerint még mindig több ezer ember, köztük gyerekek tartózkodnak a donyecki régió harctéri területein.
  • Többé nem lehet kétséges, hogy Oroszország annektálni akarja a kelet-ukrajnai Donyeck és Luhanszkvalamint a déli Herszon és Zaporizzsija régiókat – idézte a Reuters Linda Thomas-Greenfieldet, az Egyesült Államok ENSZ nagykövetét. 
  • Oroszország „kifogy a gőzből” az Ukrajna elleni háborúban – mondta Richard Moore, a brit MI6 hírszerző ügynökség vezetője szombaton a Twitteren. Moore ezt a megjegyzést a védelmi minisztérium egy korábbi tweetje fölé tette, amely szerint a Kreml „egyre kétségbeesett”.

Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere felszólította a világ vezetőit, hogy „ismerjék el Oroszországot terrorista államként”. Fotó: DepositphotosDmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere felszólította a világ vezetőit, hogy „ismerjék el Oroszországot terrorista államként”. Fotó: Depositphotos

  • Oroszország és Ukrajna is nyomozást indított azon összecsapások kapcsán, amelyekben a hírek szerint legalább 50 ukrán hadifogoly halt meg, akiket az Olenivka nevű faluban tartottak előzetes letartóztatásban. Mindkét ország a másik felet okolja a támadásért. Az ENSZ kész szakértői csoportot küldeni Olenivkába az incidens kivizsgálására – már ha abba mindkét fél beleegyezik.
  • Dmitro Kuleba, Ukrajna külügyminisztere a gyilkosságok miatt „háborús bűnnel” vádolta Oroszországot, és felszólította a világ vezetőit, hogy „ismerjék el Oroszországot terrorista államként”.
  • Ukrajna kijelentette, készen áll arra, hogy a gabonaexport ismét elhagyja a kikötőit, de várja az ENSZ engedélyét.

(The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.