1p

Ront vagy javít Magyarország megítélésén a soros EU-elnökség?
Milyen újabb öt év elé néz Karácsony Gergely?
Mi lesz a liberalizmussal Magyarországon?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Horn Gáborral!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Republikon Alapítvány kuratóriumának elnökétől!

2024. július 24. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Már nemcsak Paks 2, hanem a kínai vasútvonal-beruházás fő- és alvállalkozói is könnyített úton hozhatják Magyarországra a külföldi munkaerőt.

A Budapest–Belgrád vasútvonal fő- és alvállalkozóját is kiemelt foglalkoztatónak kell tekinteni a vendégmunkások alkalmazása szempontjából, így ezen munkavállalóknak magyarországi foglalkoztatásához nincs szükség munkavállalói engedélyre – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyből. A harmadik országból érkező munkavállalók foglakoztatásához szükséges legfontosabb előírásokat így immár nemcsak Paks 2, hanem a kínai vasútvonal építése során is figyelmen kívül hagyhatják a beruházók.

Lapunk korábban beszámolt arról, a kormányzat egy törvénytervezete szerint megkönnyítette volna nagyszámú vendégmunkás magyarországi alkalmazását, ám a kedden este benyújtott törvénytervezetbe már bekerült egy olyan szigorító tényező, mely szerint csak akkor hozható vendégmunkás, ha a munkaerőigényt nem sikerül a hazai piacról kielégíteni.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!