2020. június 25. 13:53
mfor.hu

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Piac & Profit Konferencia Központ által szervezett Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2020 rendezvényen a gazdaságvédelmi akcióterv részleteiről beszélt. 

Az intézkedések eredményeiről elmondta: a munkahelyvédelmi bértámogatásra 12 ezer vállalat jelentkezett, az érintett munkavállalók száma meghaladja a 178 ezret, a teljes támogatási igény nettó 29,5 milliárd forint. Augusztus 31-ig lehet jelentkezni a 3 hónapra igénybe vehető támogatásért,

de ha szükséges, meg fogják hosszabbítani a határidőt, erre rendelkezésre állnak a források.

A kutatás-fejlesztésben dolgozók bértámogatását 884 vállalat igényelte eddig 16 302 fő vonatkozásában, ami 12,5 milliárd forintos támogatási igényt jelent.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter online előadása a Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2020 rendezvényen. Palkovics László innovációs és technológiai miniszter online előadása a Cégvezetők Csúcstalálkozója – 2020 rendezvényen.

Emellett a munkahelyek létrehozására hirdetett pályázatnak köszönhetően több mint 73 ezer új munkahely születhet rövid távon, ebből nagyjából 20 ezer már meg is valósult.

A regisztrált álláskeresők közül több mint 170 ezer fő részesült pénzbeli ellátásban, a közfoglalkoztatásban pedig 88 ezernél több fő vesz részt – ez 200 ezer főig bővíthető.

A magyar, high-tech és zöld vállalatok támogatására (amely mikrovállalatok és kkv-k számára érhető el) szánt 50 milliárdos keretet gyorsan “túligényelték” a cégek, ezért 100 milliárd forintra emelték a keretösszeget. A vállalat struktúraváltását célzó támogatásokra összesen 5436 pályázat érkezett be eddig, 193 milliárd forint volumenű beruházáshoz összesen 128 milliárd forint támogatást igényeltek a cégek. Az átlagos támogatási intenzitás 66 százalékos.

Hasonló támogatási forma, de a közepes- és nagyvállalatok számára érhető el a versenyképességi támogatás, amelynek első változatában 800 ezer euró (mintegy 280 millió forint) a támogatási plafon.

Az Európai Uniótól épp a napokban érkezett meg az engedély arra, hogy 800 ezer euró fölötti támogatásokat is adhasson a kormány a nagyberuházásokhoz. Így a jövőben már 5 milliárd forint állami támogatás is elérhető lesz, amennyiben a beruházás értéke eléri a 10 milliárd forintot – az ezzel kapcsolatos kiírások néhány héten belül megjelennek.

További részletek a Piac&Profit weboldalán megjelent összefoglalóban >>

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360 és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Az Erste Bank személyi kölcsöne 32 229 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 721 forint a havi törlesztőrészlet. A Cetelemnél az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 513 Ft, míg a Raiffeisen Banknál 28 410 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 35 631 Ft. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.