2019. augusztus 21. 20:20
MTI

A versenyképesség javításával magyarázzák a kormány döntését.

Szűkszavú közleményt jelentetett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma az MTI-n, melyben arról tájékoztatnak, hogy a felsőoktatás átkerül az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz.

Palkovics László Palkovics László

Az EMMI közleménye szerint "a felsőoktatás irányításának az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz (ITM) kerülését Palkovics László miniszter úr kezdeményezte". A tárcavezető azzal indokolta előterjesztését,  hogy  az innováció lehetőségeinek birtokában Magyarország versenyképessége jelentősen növekszik a felsőoktatás ITM-be kerülésével.

A fenti indok alapján a kormány úgy döntött, hogy a felsőoktatás 2019. szeptember 1-től átkerül az ITM-be. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma segíti, hogy az átszervezés zökkenőmentesen és mielőbb végbemenjen - közölte az EMMI, hozzátéve, hogy a Kásler Miklós vezette tárca a köznevelés irányítására önálló államtitkárságot hoz létre, Maruzsa Zoltán vezetésével.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.