2018. október 8. 07:04
mfor.hu

Jön a török elnök, forgalomkorlátozások lépnek életbe.

2018. október 8-án és 9-én külföldi delegáció - Recep Tayyip Erdogan török elnök és kísérete - érkezik hazánkba, ezért hétfőn és kedden számos, elsősorban belvárosi főútvonalon kell időszakos forgalomkorlátozásra számítani, több közösségi közlekedési járat rövidített vagy módosított útvonalon közlekedik.

Erdogan török elnök Budapestre érkezik Erdogan török elnök Budapestre érkezik

A Budapesti Közlekedési Központ ezért azt kéri, hogy aki teheti, lehetőség szerint használja a kötöttpályás közösségi közlekedési vonalakat, főképp az M2-es, M3-as és M4-es metróvonalat.

Rövidebb időszakra korlátozzák a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér környéki utakat, ezért akinek a repülőgépe 8-án hétfőn 11 és 14 óra között, illetve 9-én kedden délután indul, annak célszerű lényegesen korábban elindulnia otthonról.

Október 8-án hétfőn reggeltől késő délutánig lezárják a Kossuth Lajos teret és közvetlen környékét, a téren az M2-es metró sem áll meg.

Hétfő reggel 6 órától kedden délután 6-ig lezárják a Lánchidat és a fővárosi Széchenyi István teret. Vasárnaptól keddig ideiglenes forgalomkorlátozás van érvényben, amely a főváros I., II., V., VI., X., XIII., XIV., XV., XVI. és XVII. kerületét is érinti, sok helyen tilos megállni.

Hétfő délelőtt 11-től délután 2-ig a 4-es főutat, az M3-as autópálya bevezető szakaszát, a Hősök terét és az Andrássy utat érinti az intézkedés.

A részletes közúti korlátozások a police.hu oldalon tekinthetők meg, az aktuális közösségi közlekedési lehetőségekről folyamatosan frissülő információk pedig a BKK Info és a BKK Facebook oldalán érhetők el.