<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Amerikai rakétaindítók és ukrán drónok megsemmisítését jelentették be Moszkvában.

Harkivban két amerikai HIMARS föld-föld, Odesszánál pedig egy Harpoon hajóelhárító rakétaindítót semmisített meg az orosz hadsereg. A városi energetikai gépgyár területén 53 ukrán "nacionalista" és külföldi "zsoldos" is életét veszítette az oroszt katonai szóvivő szerint.

Egyre elkeseredettebb a harc a Donyec folyónál. Fotó: depositphotosEgyre elkeseredettebb a harc a Donyec folyónál. Fotó: depositphotos

  • Harkiv közelében az orosz légierő precíziós fegyverei az ukrán 92. gépesített dandár ideiglenes telepítési pontját is eltalálták. Innen mintegy kétszáz "nacionalista" elestéről és hét páncélozott jármű elpusztulásáról számoltak be. Konasenkov azt állította, hogy az ukrán 93. gépesített dandár Harkivnál, a 128. hegyi rohamdandár pedig Zaporizzsjánál súlyos veszteségeket szenvedett, emiatt a katonák tömegesen hagyják el állásaikat és dezertálnak Ukrajna más régióiba.
  • Az orosz harcászati légierő gépei, valamint a rakéta- és tüzérségi csapatok két lőszerraktárra valamint 239 élőerő- és hadfelszerelés-összpontosulásra mértek csapást. 
  • Az ütegelhárítási művelet keretében a donyecki régióban megsemmisítettek egy ukrán tüzérségi üteget, hat szakaszt, és nyolc Grad rakétavetős szakaszt, a légvédelem pedig lelőtt tíz ukrán drónt. A helyi hatóságok szerint az ukrán tüzérség hétfőn tovább lőtte a szakadár "Donyecki Népköztársaság" településeit. A csapások következtében az elmúlt egy nap alatt egy civil életét vesztette, kilenc pedig megsebesült.
  • A RIA Novosztyi orosz hírügynökség közölte, hogy az orosz hadsereg a megszállt dél-ukrajnai Herszon megyében pontonkomp-átkelőt létesített a Dnyeper folyón az antonovkai híd közelében, amelyet ukrán rakétatalálatok miatt lezártak.
  • A Sierra Leone-i zászló alatt közlekedő, kukoricát szállító Razoni hajó az ukrán kikötőkből történő biztonságos gabona- és élelmiszerszállításról szóló megállapodás keretében elhagyta Odessza kikötőjét. A rakománynak a tervek szerint kedden kell majd Isztambulba érnie.
  • Az Európai Bizottság hétfőn folyósította az Ukrajnának nyújtott 1 milliárd eurós makroszintű pénzügyi támogatás első felét, 500 millió eurót, a második részlet, további 500 millió euró kifizetésére kedden kerül sor. Az 1 milliárd eurós támogatás részét képezi az legutóbbi uniós csúcson jóváhagyott összesen 9 milliárd euró összegű pénzügyi csomagnak. Az MFA-források kedvező feltételekkel, hosszú lejáratú hitelek formájában állnak Ukrajna rendelkezésére. A csomag támogatja Ukrajna makrogazdasági stabilitását és általános ellenálló képességét Oroszország katonai agressziójával és az ebből fakadó gazdasági kihívásokkal összefüggésben. A hitel kamatköltségeit az EU fedezi.
  • A bizottság hétfőn Moldovának 50 millió euró értékű MFA-támogatást utalt, amelyből 35 millió euró hosszú lejáratú, kedvezményes feltételekkel nyújtott kölcsön, 15 millió pedig vissza nem térítendő támogatás. (MTI)
     

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.