3p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

További áldozatok is várhatóak a dnyiprói törmelékek alatt, Putyin szerint lendületet kapott az ukrajnai "különleges hadművelet". Ez is történtek a mai napon.

  • Zelenszkij ukrán elnök szerint 25 -re nőtt a dnyiproi lakótömb elleni rakétatámadás áldozatainak száma. Zelenszkij a Telegramon azt írta, hogy 25 ember halt meg, köztük egy gyermek. Azt mondta, 39 embert sikerült kimenteni, 43-an pedig eltűntek. Mintegy 73-an megsérültek, köztük 13 gyerek. 
  • Vlagyimir Putyin az orosz állami televíziónak azt mondta, hogy a „különleges ukrajnai katonai művelet” pozitív lendületet vett. Az orosz elnök azt mondta a Rosszija 1-nek, reméli, hogy a katonák több győzelmet aratnak majd, miután Oroszország megszerezte az irányítást a kelet-ukrajnai Soledar sóbányászváros felett – ezt Kijev vitatja. 

Nemzeti gárdista és rendőrök biztosítják a helyszínt 2023. január 15-én, miután az előző nap orosz rakétatalálat ért egy lakóházat az ukrajnai Dnyipróban. A támadás következtében legalább 23 ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA
Nemzeti gárdista és rendőrök biztosítják a helyszínt 2023. január 15-én, miután az előző nap orosz rakétatalálat ért egy lakóházat az ukrajnai Dnyipróban. A támadás következtében legalább 23 ember életét vesztette. Fotó: MTI/EPA

  • Az Ukrajna által keresett német ipari tartalékokból származó harckocsik 2024-ig nem állnak készen a szállításra. "Még akkor is, ha holnap megszületik a döntés arról, hogy Leopard tankjainkat Kijevbe küldjük, a szállítás a jövő év elejéig is eltartana" - mondta Armin Papperger, a Rheinmetall vezérigazgatójára.
  • Az Egyesült Királyság külügyminisztere, James Cleverly kijelentette, hogy „most van itt az ideje, hogy felgyorsuljunk, és továbblépjünk, és megadjuk Ukrajnának a szükséges támogatást". A The Sun című brit bulvárlap vasárnapi rovatában Cleverly azt írja, hogy az orosz hadsereg védekezésben van, és a csapatok morálja szánalmas, ami az „orosz katonai logisztika zavaros állapotára” utal. 
  • A brit hírszerzés szerint reális esélye van annak, hogy az orosz vezetők a sorkatonai életkort 27-ről 30-ra emelik. Azt remélik Oroszroszágban, hogy ez „kevésbé lesz riasztó”, mint a népszerűtlen „részleges mozgósítási” folyamat bejelentése, amit Putyin szeptemberben tett meg. 
  • A brit miniszterelnök megerősítette, hogy az ország tankokat fog szállítani Ukrajnának, hogy segítse a kijevi erőket az orosz csapatok visszaszorításában. A Downing Street szerint Rishi Sunak egy szombati telefonhívásban tett ígéretet Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel, és hogy Sunak Challenger 2 harckocsikat és további tüzérségi rendszereket ajánlott fel az Egyesült Királyság nevében, hogy fokozzák az Ukrajnának nyújtott támogatásukat. Oroszország Nagy-Britanniában működő nagykövetsége azt mondta, hogy a lépés csak „elmélyíti” a konfliktust. (The Guardian)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!