<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

Szerdától literenként átlagban bruttó 7 forinttal drágul a dízelüzemű autókba való üzemanyag, ezzel szemben a benzin 2 forinttal lesz olcsóbb. Aminek eredményeként a két fajta átlagára pontosan ugyanannyi lesz.

Ez is ritkán fordul elő: eltérő irányú ármozgásokat figyelhetünk meg a hét közepén a hazai töltőállomásokon - derül ki a holtankoljak.hu legfrissebb közléséből. A benzin átlagára bruttó 2 forinttal fog csökkenni, viszont a gázolajé jelentősen emelkedik szerdán, bruttó 7 forinttal.

Így szeptember 22-étől hajszálra pontosan ugyanaz lesz a két üzemanyagfajta átlagára:

95-ös benzin: 457 forint/liter

Gázolaj: 457 forint/liter 

A szerdai drágulás eredményeként a gázolaj ára is történelmi rekordszintre megy fel. A benzin múlt péntek óta kerül annyiba, mint soha azelőtt. Ez a helyzet változik meg a 95-ös oktánszámú üzemanyag szerdai árcsökkenésével.

A gázolaj drágulását az váltotta ki, hogy a hazai üzemanyagárak változását meghatározó két tényező közül az északi-tengeri Brent típusú kőolaj jegyzése erősen emelkedő tendenciát vett fel, a múlt héten már 75 dollár fölé kúszott a hordónkénti ára, ez egy hét alatt közel 3 százalékos plusz.

Nem jó hír, hogy a forint is gyengült a dollárral szemben: újra átlépte az árfolyam a 300 forintot, ami kicsivel több mint 1 százalékos gyengülés egy hét alatt. 

Az, hogy ugyanazokra a hatásokra eltérően reagál a benzin és a gázolaj ára, egyébként nem szokatlan

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.