Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

Főleg a hétfőn esedékes részleges nyitásról szólt az operatív törzs mai tájékoztatója. 

Maruzsa Zoltán ismertette az oktatási nyitás forgatókönyvét – a köznevelési államtitkár azt mondta, hogy elérkezett az idő arra, hogy április 19-től az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatában is visszaálljanak a jelenléti oktatásra, míg az 5-12. évfolyamokon május 10-ig marad a digitális oktatás. Az óvodáktól az újranyitás kapcsán azt kérte, hogy ne legyenek összevont csoportok, akkor is oldják meg, hogy minden óvodással a saját nevelője foglalkozzon, ha csak a gyermekek felét-harmadát viszik be az intézményekbe.

Forrás (Youtube/M1)Forrás (Youtube/M1)

Az óvodákban és az alsó tagozaton a korábbi rendszer szerint ismételten kötelező lesz a hőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás – mondta, hozzátéve, hogyha egy szülő nem akarja óvodába és iskolába engedni a gyermekét, akkor az intézmény vezetője engedélyeztetheti a távolmaradást, ugyanakkor

az osztálytermi oktatást nem lehet közvetíteni az otthon maradók számára.

Azok a diákok, akik 250 óránál többet hiányoznak, nem osztályozhatóak, így osztályozó vizsgát kell tenniük az év végén – fogalmazott, kiemelve, hogy azzal nem teszünk jót a gyerekekkel, ha nem tanítunk nekik semmit, és nincsenek számon kérések.

580-an maszk nélkül

Gál Kristóf az ORFK szóvivője ezután ismertette a rendőri intézkedések adatait az elmúlt 24 órából:

  • a közterületi maszkviselés hiánya miatt 532,
  • a tömegközlekedésen a maszkviselés hiánya miatt 35,
  • míg a boltokban és más intézményekben a maszkviselés hiánya miatt 13 esetben intézkedtek a rendőrök.

A kijárási korlátozások megsértése miatt 150 személy ellen kellett fellépni.

Így alakultak a karanténszámok

Az elmúlt napon 7797 új házi karantént rendeltek el, így összesen 47 671-en vannak jelenleg ilyen korlátozás alatt. A karanténellenőrző alkalmazáson keresztül 3560-an kommunikálnak a hatósággal.

Galgóczi Ágnes: zajlik az oltási program

A Nemzeti Népegészségügyi Központ osztályvezetője elsőként elismételte a reggel óta már ismert koronavírus-statisztikákat, majd szólt arról, hogy Magyarországon továbbra is zajlik az oltási program, a regisztrált aktív korúak közel felét már beoltották, és az oltást még nem kapóknál bármelyik nap csöröghet a telefon. Az oltási programban nincs változás, a magyar hatóság elkötelezett a biztonságos és hatékony vakcinák mellett – tette hozzá.

Kérdések a mai tájékoztatón nem hangzottak el.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.