2p

NIS2: rohamosan közeleg a határidő, kerülje el a bírságot!
Mit jelent a gyakorlatban a NIS2 a vállalkozások számára?
Hogyan válasszunk szolgáltatót a megfelelőség biztosításához?
Milyen eszközökkel lehet erősíteni a védelmet és mit kell tenni, ha támadás ért minket?

NIS2 újratöltve - IT-biztonság a gyakorlatban

2024. június 18.

Részletek és jelentkezés itt!

A közgazdász szerint nem lesz idén egyszámjegyű infláció.

Róna Péterrel készített interjút a Magyar Hang, ebben a közgazdász kifejtette: az év végére nem lesz egyszámjegyű infláció Magyarországon, mert ehhez már most olyan drasztikus intézkedések bevezetésére lenne szükség, aminek nem látni a jeleit. Szerinte mind a kormány, mind a jegybank GDP-fétisben szenved, amiből, úgy tűnik, Matolcsy most kigyógyult, és a helyes útra lépett. A professzor leszögezte: nem az a baj, ha egy évben nincs gazdasági növekedés, hanem az, ha tartósan magas az infláció, mert az nagyon súlyosan érinti a szegényebb rétegeket és a családi közösségeket, és 10-15 évre visszaveti a magyar társadalmat.

Róna Péter közgazdász Fotó: MTI
Róna Péter közgazdász Fotó: MTI

Róna Péter szerint a Fidesz nagy társadalmi támogatottsága nem a propagandagépezet hatásának eredménye, és az ellenzék nem azért nem tud jobb eredményt elérni, mert béna és tehetségtelen, hanem azért, mert nincs rá társadalmi igény. Magyarország mindig felülről irányított társadalom volt, az alulról jövő kezdeményezések mindig elhaltak, sőt nem is igazán voltak. A magyar embereknek szükségük van arra, hogy a főnök megmondja nekik, mit is kell csinálni – fejtette ki véleményét a professzor. Később hozzátette azt is, hogy ez a történet nemcsak a magyar kormány, hanem a magyar társadalom egészének erkölcsi és szellemi bukásáról szól. Magyarország nem része az európai civilizációnak - mondta a Magyar Hangnak.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!