4p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A 6. hét nézettségi adataiban folytatódott a TV2 elképesztő sorozata.

Az RTL nem változtatott a hétköznapokon, így elsőként ismételten ’…a szomszéd tehene’ című telenovellájával kezdte az esti programját, a széria viszonylag stabilan tartja a 320 ezer körüli szintet hetek óta, legalább valamennyire sikerült kiépítenie közönségét. A kereskedelmi szempontból kiemelten fontos, 18-49 éves korcsoport körében 100 ezres átlagos nézettségre, valamint 11 százalék körüli közönségarányra futotta a sorozatnak, azaz itt is tartani tudta az elmúlt hetekben beállt szintet.

A csatorna műsorsávjának második érkezője ezúttal is az ’A mi kis falunk’ volt, a jól ismert saját gyártású sorozat szombati epizódja rendre hasít, a hétköznapokon azonban nem találja a lépést, így a 6. héten már csak 290 ezer fő körüli átlagos nézőszámra futotta epizódonként. Az eredmény a kiemelt kereskedelmi korcsoportban valamivel jobban alakult, az itt elért átlag ezúttal is szinte teljesen megegyezett az ’…a szomszéd tehene’ által hozott szinttel.

Maradt a szokásos recept a TV2-n is

A TV2 a hétköznap esti programot ezúttal is a Szerencsekerék újabb részeivel indította, a Kasza Tibi műsorvezetésével érkező vetélkedőre ezúttal sem lehetett panasza a csatorna tulajdonosának, a mostanra megszokottá váló szinten teljesített, és 645 ezres átlagos nézettséget hozott, míg a 18-49 évesek körében nagyjából 150 ezres nézőszámot és 15,7 százalékos közönségarányt ért el.

A program második felét kapó, kifejezetten szórakoztató Kincsvadászok a 2024-es év egyik pozitív meglepetése; az antikvitásos show a 6. héten 560 ezer feletti átlagos nézettséget hozott, ezzel pedig erősödött a korábbi hetekhez képest. A széria a kiemelt kereskedelmi korcsoportban is jól megy (pedig ezzel a TV2 műsorainak szoktak gondjai akadni), és ezúttal 143 ezres átlagos nézőszámmal és 18 százalék körüli közönségaránnyal iratkozott fel a listára a szegmensben.

Megint tarolt a Tények. Fotó: TV2 Sajtószoba
Megint tarolt a Tények. Fotó: TV2 Sajtószoba

2024-ben még nem volt más

Lassan kifogyunk a szavakból annak illusztrálására, hogy mennyire elképesztő sorozatba került 2024-ben a TV2. Pedig a 6. héten is folytatódott mindez, hiszen a csatorna hírműsora, a Tények ismét csak saját magával versenyzett a legnézettebb adás címéért:

a győztes a február 5-i, hétfő esti kiadás lett, ezt a teljes lakosság körében 787 ezren követték a készülékek előtt.

A TV2 Play-en elérhető tematika szerint az óriási érdeklődést kiváltó adásban egyebek mellett arról volt szó, hogy bocsánatot kért a Deák téri késelő áldozata családjától, Csányban leszakadt egy mászóka, és több lakástűz is történt.

Sportesemények

Ezúttal két mérkőzést találtunk a legnézettebbek közt:

  • a Ferencváros a magyar bajnoki keretében Debrecenben vendégeskedett, ahol 2-1-es győzelmet aratott, a kifejezetten jó iramú meccset 230 ezren követtek a képernyők előtt,
  • a magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokság csoportkörében Olaszország csapatával találkozott, 15-14-es győzelmet aratva, ezt 183 ezer néző figyelte élőben.

Mi történt a hétvégén?

A pihenőnapokon mostanában hétről hétre ugyanaz az eredmény születik, a szombati győztes ezúttal is az ’A mi kis falunk’ aktuális része lett 635 ezer nézővel, megelőzve a TV2 visszatérő tehetségkutatója, a ’Mutasd a hangod!’ által elért 416 ezres szintet.

Vasárnap az RTL nem talált valódi kihívóra, és a ’Cápák között’ aktuális része 686 ezres nézőszámával könnyedén megnyerte a napot. Az üzleti vetélkedő a 18-49 évesek körében is nagyot dobott,

a szegmensben elért 277 ezres nézettségével, és 23,9 százalékos közönségarányával learatta a heti mezőnyt.

Így alakult a heti végeredmény

A korábbi hetekhez hasonlóan a TV2 ezúttal is főleg a Szerencsekerék stabil teljesítményének, valamint a Kincsvadászok által hozott szép számoknak köszönhetően tudta ellensúlyozni az RTL hétvégi óriási fölényét. A 18-49-es évesek körében mért, átlagos napi közönségarányok harcában a két csatorna közül a TV2 kerekedett felül, és 13,8 százalékával lenyomta az RTL 12,8 százalékát.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!