2p

Nyíltan a tüntetők oldalára állt az iráni válogatott.

Elindult a 2022-es világbajnokság, az első teljes meccsnapon pedig rögtön be is mutatkozott az iráni válogatott Anglia ellen – a cikkünk írásakor még zajló mérkőzést ugyanakkor a jelenlegi állás szerint minden bizonnyal vereséggel zárják majd. (Frissítés: Anglia 6-2 arányban legyőzte Iránt.)

Kiálltak a tüntetők mellett

Ahogy azt laptársunk, a Privátbankár.hu cikkében megírta, Iránban azután szabadultak el az indulatok, és robbant ki a tüntetési hullám az öregedő ajatollah, Ali Hámenei vezette iszlamista rezsim ellen, hogy egy rendőrörsön meghalt a 22 éves Mahsza Amini, akit az iráni iszlamista rezsim erkölcsrendőrsége azért tartóztatott le, mert állítólag helytelenül viselte az előírt fejkendőt, a hidzsábot. Az ország hatósága a kezdetektől fogva brutálisan lép fel a tüntetők ellen, rengeteg halálos áldozatot okozva, azonban a tiltakozások nem csitulnak.

Az iráni válogatott két esetben is együttérzését és támogatását mutatta a tüntetőkkel szemben, egyrészt tegnap Ehszan Haszafi iráni csapatkapitány a sajtótájékoztató elején kijelentette:

Szeretném kifejezni részvétemet az összes iráni gyászoló családnak. Tudniuk kell, hogy velük vagyunk, támogatjuk őket, és együtt érzünk velük.

Másrészt ma a válogatott tagjai egységesen nem énekelték az ország himnuszát, ezzel is támogatásukat tanúsítva.  

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!