1p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A forint nem akar erősödni, hétfő reggel is a 407-es szint közelében cserélt gazdát a hazai bankközi devizapiacon, valamennyivel a pénteki záróértéke alatt.

A pénteki záró értékeinél gyengébben kezdte a forint a hetet. Egy euróért például a 406,5-es szinttel szemben 407 feletti pénzt kellett adni. A hazai fizetőeszköz dollárral szembeni árfolyama még jobban lement: míg pénteken 392,85 forinton cserélt gazdát, addig most már 396 felett.

A forint viszonylagos gyengesége összefüggésbe hozható azzal, hogy meg nem erősített hírek szerint az Európai Bizottság kedden mégsem hozza nyilvánosságra, megkapja-e Magyarország az uniós forrásokat. Ilyen helyzetben ül össze holnap a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsa, de nem várható, hogy megemeli a 13 százalékos jegybanki alapkamatot, miután október közepétől nem ez, hanem a 18 százalékos egynapos betéti kamat az irányadó antiinflációs eszköze.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!