<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Eddig egyik tagállam sem jelentette be hivatalosan a bankból való kilépési szándékát.

Kezd szappanoperává válni az, ami a Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) körül immár hónapok óta folyik - írja laptársunk, a Privátbankár.hu

Mint arra a cikk emlékeztet: orosz-ukrán háború február 24-ei kitörése után néhány nappal, március elején Csehország és Románia is jelezte, a történtek után nincs maradása az IIB-ben, miután annak legnagyobb részesedésű tagállama az agresszor Oroszország. Nem sokkal később csatlakozott az ezen formában (is) tiltakozókhoz Bulgária és Szlovákia.

A hivatalos kilépési kérelem csak-csak nem akart megérkezni a kémbank budapesti székhelyére - közölték a Privátbankár.hu és az Mfor.hu többszöri érdeklődésére az illetékesek.

Meggondolták magukat? Fotó: Nemzetközi Beruházási BankMeggondolták magukat? Fotó: Nemzetközi Beruházási Bank

A bank nemzetközi kapcsolatokért és kommunikációért felelős igazgatója, Anna Lvova írásban az közölte:

"Nincs új fejlemény. Még egyik tagállam sem jelentette be hivatalosan a bankból való kilépési szándékát". 

Ahogy a cikk is megjegyzi: ez azért furcsa, mert már mindenki kész tényként kezeli, hogy az IIB tagállamainak száma 9-ről 5-re szűkül. Miután csak a négyek jelezték a távozási szándékukat, de hozzájuk azóta sem a három Európán kívüli ország, Kuba, Mongólia és Vietnam, sem Magyarország nem csatlakozott. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter inkább arról beszélt, hogy az Orbán-kormány még meg is erősítené a jelenlétét, növelve a részesedését.

(Privátbankár.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.