<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		
mfor.hu

A benzin literje átlagban bruttó 6, míg a gázolaj 2 forinttal kerül többe szerdától, aminek eredményeként már mindkét üzemanyagért legalább 450 forintot kell fizetni.

Történelmi rekordár-szintre emelkedik szerdán a benzin literenkénti átlagára - tette közzé a holtankoljak.hu. Bruttó 6 forinttal emelkedik az ár a 95-ös benzin esetében. A gázolaj jegyzése is változik a hét közepén, bruttó 2 forinttal lesz magasabb az átlagár. Ezzel az idei legmagasabb szintre emelkedik a gázolaj ára, és csupán 1 forinttal marad el a történelmi rekordnak számító árszinttől.

Az átlagárak szeptember 15-étől az alábbiak lesznek: 

95-ös benzin: 457 forint/liter

Gázolaj: 450 forint/liter 

Az immár hetek óta tartó áremelkedések folytatódása nem meglepetés, miután az azokat alapvetően meghatározó északi-tengeri Brent típusú olaj hordónkénti ára az elmúlt héten 1,5 százalékkal ment feljebb, megközelítve a 73 dollárt, mely szintet aztán hétfő reggel át is lépte.

Az, hogy eközben a forint 1 százalékot gyengült a dollárral szemben, csak még inkább hozzájárul ahhoz, hogy szerdától a benzin bruttó átlagára soha nem látott szintre megy fel, de a gázolajé is hajszálra megközelíti a történelmi rekordot.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.