TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2019. október 6. 10:32
mfor.hu

Az új államtitkár korábban már miniszteri biztos volt. 

Orbán Viktor még szeptember 11-ei hatállyal küldte el a Fejlesztéspolitikai Koordinációs Bizottság és a Partnerségi Megállapodás monitoring bizottság éléről Schanda Tamás Jánost, őt váltotta Perényi Zsigmond (Sigismund) Péter mindkét tisztségében, azután, hogy az ITM európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkári címét is Schandától vette át nemrég. Fontos kiemelni, hogy mindkét testület komoly szereppel bír az uniós pénzek hazai elosztásában, és az ezzel kapcsolatos stratégia megtervezésében.

Nem sokat lehet megtudni a nyilatkozatból

Perényi Zsigmond Péter a feltöltött dokumentum alapján feleségével és három gyermekével él egy háztartásban, és semmilyen ingatlannal, illetve nagyobb értékű ingósággal sem rendelkezik, valamint céges érdekeltsége sincs. A nyilatkozatból megtudható az is, hogy Perényinek nincsenek adósságai se magánszeméllyel, se pénzintézettel szemben, viszont van egymillió forintnyi készpénze.

Az új államtitkár egyrészt az ITM-ben végzett munkájáért bruttó 1,3 millió forintos fizetést kap havonta, másrészt miután „az egyes állami támogatású külföldi ösztöndíjprogramok és csereprogramok kidolgozásával és felügyeletével kapcsolatos feladatokat” felügyelő miniszteri biztos posztját is ellátja 2018 szeptembere óta, ez további bruttó 500 ezer forintos járandóságot jelent. Az államtitkári munkában az ingyenes juttatásként kapott autó, mobiltelefon, laptop és iPad segíti.

(Privátbankár.hu)

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.