<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

A koronavírus-járvány miatt a sakkozók, a gördeszkázók, a tollaslabdázók és a jégkorongozók tavaszi időpontra tervezett eseményeit halasztották el, míg újabb szakember szólalt fel annak érdekében, hogy idén ne rendezzék a tokiói olimpiát.

Az év végére halasztották a sakkozók nyílt Európa-bajnokságát. A tornának május 17. és 30. között a szlovéniai Podcetrtek adott volna otthont. Az Eb-t változatlan helyszínnel december 8-tól 21-ig rendezzük meg - tudatta honlapján a kontinentális szövetség (ECU).

Elmarad a tollaslabdázók május 16. és 24. közöttre tervezett női és férfi csapat-világbajnoksága, amelyet a dániai Aarhusban bonyolítottak volna le. A nemzetközi sportági szövetség bejelentése szerint a vébét augusztusra halasztották.

Gördeszkában törölték a május 7-10. közötti időpontra tervezett olimpiai kvalifikációs versenyt, amelynek Long Beach adott volna otthont. A sportág idén mutatkozik be az olimpián.

négy top európai jégkorongos nemzetet, Csehországot, Finnországot, Oroszországot és Svédországot felvonultató Euro Hockey Tour-sorozat utolsó állomását, az április végi-május eleji brnói viadalt augusztusra halasztották. A torna a május 8-24-re kiírt világbajnokság előtti utolsó jelentős esemény lett volna. A nemzetközi szövetség még nem döntött a svájci vb megtartásáról.

Újabb szakértő halasztaná el az olimpiát

Glen Mills, a nyolcszoros olimpiai és 11-szeres világbajnok jamaicai futó, Usain Bolt korábbi edzője a világjárvány miatt már most a jövő évre halasztaná az idén nyárra kiírt tokiói olimpiát.

Tudom, hogy ez egy példa nélküli eset volna, de most példa nélküli időket írunk - mondta a tréner. Nem hiszem, hogy júliusban és augusztus megtartható az olimpia, mivel a világ egyes részein csak most kezdett el gyors ütemben terjedni a járvány. Nem látom, hogy a játékok most egy helyre össze tudná hozni az embereket a világ minden tájáról.

A 100 és 200 méteren világcsúcstartó Bolt 2017-es visszavonulását követően a Racers Track Clubnál edzőjeként dolgozó Mills jelezte: hazájukban a héten zártak be a sportlétesítmények, így edzeni sem lehet szervezett keretek között.

Ugyan a világjárvány veszélybe sodorta az ötkarikás játékok megrendezését, de a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke, Thomas Bach szerint tartózkodni kell a vehemens spekulációktól ezzel kapcsolatban, mivel még közel négy hónap van a játékokig.

Az elmúlt napokban egyre több sportoló és sportvezető bírálta a NOB-ot amiatt, hogy a járvány terjedése ellenére változatlan meggyőződéssel kitart az olimpia megrendezése mellett. Sokak szerint nem egyenlőek a feltételek, mert vannak olyan országok, ahol lehet edzeni, máshol pedig karanténban vannak a versenyzők, és a sportlétesítmények is zárva tartanak. A tokiói nyári olimpiát a tervek szerint július 24. és augusztus 9. között rendezik meg.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.