TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST! TÁMOGASSON MINKET!
2020. június 12. 07:14
mfor.hu

Erre az évre közel 3,1 milliárd forint, míg jövőre 2 milliárd mehet az új kategória, a speciális önkéntes tartalékos bevezetésére, miközben a szerződéses állományú katonák egyszeri szerződéskötési díjára is jut többletpénz.

Az Orbán Viktor által tegnap aláírt kormányhatározat egyetért a meglévő önkéntes tartalékos rendszer részeként speciális önkéntes tartalékos kategória bevezetésével.

Ennek érdekében az idei költségvetésben korábban elkülönített Gazdaságvédelmi Alapból közel 3,1 milliárd forint átcsoportosítását rendelte el. A 2021-es büdzsében - amelynek általános vitája ma zárul a parlamentben - pedig 2 milliárdot kell biztosítania e célra az ezzel megbízott honvédelmi és pénzügyminszternek.

A rendelet másik fontos pontjaként bevezeti a szerződéses állományú katonák egyszeri szerződéskötési díját, amelyre a Gazdaságvédelmi Alapból 92,4 millió elkülönítését írta elő az idei büdzséből és 115,5 milliót a jövő éviből.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 221 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 292 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 623 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.