<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén - nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2022 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

A háború immár a 176. napjába lépett. Mutatjuk, mik történtek, amíg ön aludt.

  • Ukrajna arra utalt, hogy ő áll a megszállt Krím-félszigeten végrehajtott rejtélyes és pusztító csapások sorozata mögött, amelyek megsemmisítették az orosz csapatok ellátására használt kulcsfontosságú vasúti csomópontot és egy katonai légibázist. A jelek szerint kedden több robbanás is megsemmisített egy orosz lőszerraktárt és egy elektromos alállomást a frontvonaltól körülbelül 200 kilométerre az ukrán erőkkel. Oroszország a szabotőröket okolta a robbanássorozat megszervezéséért.
  • A krími támadásokhoz hasonló „következő két-három hónapban” még több támadás történhet az oroszok által megszállt Krím-félszigeten– mondta Volodimir Zelenszkij egyik legfontosabb tanácsadója a Guardiannek adott exkluzív interjújában, utalva az utóbbi napok katonai akcióira. Mikhajlo Podoljak azt mondta, hogy Ukrajna ellentámadásba kezd, amelynek célja „káosz létrehozása az orosz erőkben” azáltal, hogy a megszállók utánpótlási vonalait mélyen megszállt területekre összpontosítja.
  • Ukrajna, Törökország és az ENSZ vezetői csütörtökön Lvivben tárgyalnak a gabonaexport-megállapodásról. António Guterres ENSZ-főtitkár, Volodimir Zelenszkij és Tayyip Erdogan török ​​elnök is megvitatja „a konfliktus politikai megoldásának szükségességét”, valamint az orosz irányítású zaporizzsjai atomerőmű helyzetét – közölte Stephane Dujarric, az ENSZ szóvivője.
  • Az ukrán nukleáris üzemeltető egy általa "példátlan" kibertámadásról számolt be a honlapján, de közölte, hogy működését nem zavarták meg. „2022. augusztus 16-án az orosz invázió kezdete óta a legerősebb kibertámadás történt az Energoatom weboldala ellen” – mondta az üzemeltető, hozzátéve, hogy „orosz területről támadták meg”.

Rommá lőtt házból néz ki egy férfi Nikopolban 2022. augusztus 15-én, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. Fotó: MTI/AP/Kosztyantin LiberovRommá lőtt házból néz ki egy férfi Nikopolban 2022. augusztus 15-én, miután orosz rakétatámadás érte a dél-ukrajnai várost. Fotó: MTI/AP/Kosztyantin Liberov

  • Észak-Korea és Ukrajna oroszok által támogatott szeparatista donyecki régiója „egyformán előnyös kétoldalú együttműködést alakít ki” – jelentette ki Denis Pusilin donyecki vezető Kim Dzsong Unnak írt levelében az észak-koreai állami média szerint.
  • Szíriában kötött ki kedden az első gabonaexport-egyezmény értelmében Ukrajnából induló hajó – derült ki egy szállítói forrásból és a műholdadatokból. Ukrajna kikötőit elhagyta egy másik hajó is, amely az Afrikába tartó élelmiszersegély első rakományát szállította.
  • Az orosz védelmi minisztérium óva intette Nagy-Britanniát az orosz terület felett tervezett kémrepüléstől, mondván, hogy légiereje parancsot kapott a behatolás megakadályozására. A minisztérium közölte, hogy az Egyesült Királyság értesítést küldött egy RC-135-ös felderítőgép tervezett repüléséről egy olyan útvonalon, amely részben orosz terület felett halad át. „Szándékos provokációnak tekintjük ezt az akciót” – közölte a minisztérium.
  • Finnország bejelentette, hogy szeptember 1-jétől a jelenlegi tíz százalékára csökkenti az oroszoknak kiadott vízumok számát, miután az orosz turisták az országot az európai nyaralóhelyek kapujaként használják. Finnország is csatlakozik a balti államokhoz abban, hogy közösen javasolják az EU-nak az Oroszországgal kötött vízumkönnyítési megállapodásának megszüntetését, amely megkönnyíti és olcsóbbá teszi az oroszok számára az EU-ba és az EU-n belüli utazást - mondta Pekka Haavisto külügyminiszter.
  • (The Guardian)

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.