<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Hónapok óta nem nőtt úgy a kiskereskedelem forgalma, mint decemberben.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint tavaly decemberben az országos kiskereskedelem forgalmának volumene 6,2 százalékkal nőtt előző év azonos időszakához képest.

Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben a forgalom volumene 2,7 százalékkal emelkedett. A nem élelmiszer-kiskereskedelem forgalma összességében 8,7 százalékkal bővült. Az eladások volumene a textil-, ruházati és lábbeliüzletekben 37, a használtcikk-üzletekben 34, a gyógyszer-, gyógyászatitermék-, illatszerüzletekben 12, a könyv-, számítástechnika-, egyébiparcikk-üzletekben 9,5, az iparcikk jellegű vegyes üzletekben 5 százalékkal emelkedett. A bútor-, műszakicikk-üzletek forgalmának volumene 0,6 százalékkal kisebb volt.

Rég nem nőtt ekkorát a kiskereskedelmi forgalom (Fotó: Pixabay)Rég nem nőtt ekkorát a kiskereskedelmi forgalom (Fotó: Pixabay)

Az árucikkek széles körére kiterjedő, a kiskereskedelmi forgalomból 10 százalékkal részesedő csomagküldő és internetes kiskereskedelem volumene 1,4 százalékkal emelkedett. Az üzemanyagtöltő állomások forgalmának volumene 11,5 százalékkal növekedett. A kiskereskedelmi adatokba nem tartozó gépjármű- és járműalkatrész-üzletek eladásai 11 százalékkal csökkentek.

2021 egészét tekintve 3,5 százalékos volt a növekedés mértéke az előző évi 0,1 százalékos csökkenés után. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelemben 2,2, a nem élelmiszer-kiskereskedelemben 4,9, az üzemanyag-kiskereskedelemben 4,9 százalékkal nőtt az értékesítés volumene.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.