2020. február 24. 12:02
mfor.hu

De csak a benzinüzemű autókba, azokba február 26-ától átlagban 3 forinttal többe, 385 forintba kerül majd az üzemanyag. A gázolaj ára viszont nem változik, az átlagban marad 395 forint.

A holtankoljak.hu közlése értelmében azonban a benzinért még így is átlagban 11, míg a gázolajért 26 forinttal kell kevesebbet fizetni szerdától, mint január közepe előtt.


A mostani benzináremelésnél természetesen az illetékesek még nem vették figyelembe azt, hogy a koronavírus fokozódó terjedésének hatására a világpiaci kőlajárak nagyot zuhantak, ma 3,5 százalékkal alacsonyabbak a pénteki szintjüknél. A hazai üzemanyagárak meghatározásakor irányadó Brent típusú jegyzése például több mint 2 dollárral csökkent, 56,5 dollár alá.

 

Márpedig az olajárcsökkenés alapján nem kizárt, hogy a múlt szerdán idehaza elindult áremelkedő trend ismét megfordul és péntektől ismét olcsóbban tankolhatunk, csakúgy, mint január közepe és február közepe között. 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.