2020. március 15. 18:57
mfor.hu

Literenként akár 8-10 forinttal, amelynek következtében március 18-ától a benzin átlagára 340 forint alá mehet, míg a gázolajé 350 forintra.

Sokkos állapotba került az olaj ára a március 7-8-ai hétvégén: 1 nap alatt több mint 10 dollárt csökkent az északi-tengeri Brent-típus hordónkénti jegyzése. Utoljára 1991-ben, az iraki háború idején volt ilyen mértékű csökkenés. Szaúd-Arábia árháborúba kezdett annak érdekében, hogy valamelyest megegyezésre tudjon jutni Oroszországgal, ennek hatásait azonban áprilisnál előbb nem fogjuk látni - vélik a holtankoljak.hu szakértői.

Az olajár stabilitását a koronavírus sem segíti, a kialakult bizonytalan helyzet alacsony szinten tartja a folyékony arany árát, hiszen folyamatosan csökken a kereslet a korlátozások miatt.

Mindezek következtében a szakportál arra számít, hogy a múlt heti közel 20 forintos árcsökkenés még nem a vége a hazai üzemanyagárak olcsóbbodásának. Várhatóan szerdától újabb mérséklést fognak bejelenteni, fajtánként 8-10 forintot is akár. A forint a dollárral szemben is gyengült (a héten 3 százalékot), ami tovább növeli az árcsökkenés lehetőségét - mutat rá a holtankoljak.hu.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.