1p

Literenként akár 8-10 forinttal, amelynek következtében március 18-ától a benzin átlagára 340 forint alá mehet, míg a gázolajé 350 forintra.

Sokkos állapotba került az olaj ára a március 7-8-ai hétvégén: 1 nap alatt több mint 10 dollárt csökkent az északi-tengeri Brent-típus hordónkénti jegyzése. Utoljára 1991-ben, az iraki háború idején volt ilyen mértékű csökkenés. Szaúd-Arábia árháborúba kezdett annak érdekében, hogy valamelyest megegyezésre tudjon jutni Oroszországgal, ennek hatásait azonban áprilisnál előbb nem fogjuk látni - vélik a holtankoljak.hu szakértői.

Az olajár stabilitását a koronavírus sem segíti, a kialakult bizonytalan helyzet alacsony szinten tartja a folyékony arany árát, hiszen folyamatosan csökken a kereslet a korlátozások miatt.

Mindezek következtében a szakportál arra számít, hogy a múlt heti közel 20 forintos árcsökkenés még nem a vége a hazai üzemanyagárak olcsóbbodásának. Várhatóan szerdától újabb mérséklést fognak bejelenteni, fajtánként 8-10 forintot is akár. A forint a dollárral szemben is gyengült (a héten 3 százalékot), ami tovább növeli az árcsökkenés lehetőségét - mutat rá a holtankoljak.hu.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!