<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A szerdai kormányülésen született meg a döntés.

Annak érdekében, hogy Magyarország és a magyar emberek energia-ellátását garantálni tudják, a tegnapi kormányülésen úgy döntöttek, felhatalmazást adnak az MVM-nek és a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetségnek arra, hogy a piacon fellelhető forrásokból a meglévő hosszútávú szerződéseken felül vásároljanak földgázt - Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ezt az ATV kérdésére jelentette be.

Érdekes bejelentést tett. Fotó: Facebook/Szijjártó PéterÉrdekes bejelentést tett. Fotó: Facebook/Szijjártó Péter

Hozzátette: addig a fizikai határig, ameddig még be lehet tárolni Magyarországon. Hangsúlyozta: a Magyarországra érkező földgázszállítások súlypontja alapvetően áttevődött a Török Áramlat gázvezetékre. Mint mondta, nagyjából naponta 30 millió köbméternyi földgáz érkezik Magyarországra jelenleg és ennek több mint a fele, 16,5 millió köbméter már a Török Áramlaton, tehát a déli útvonalon érkezik Szerbiából Magyarországra.

A Facebookon elcsíptük Holoda Attila energetikai szakértő témához kapcsolódó egyik kommentjét, melyben kifejtette véleményét a bejelentésről. Szerinte: 

"Ez egyrészt eddig is így volt, miért kellene ehhez bármilyen kormány felhatalmazás?! Az MVM gázkereskedő cége egy európai gázkereskedő vállalat, onnan vesz gázt, ahonnan csak akar.  Másrészt, ez színtiszta beismerése annak a hazugságnak, hogy az orosz gáz olcsóbb, mint a piaci, ami persze sosem volt igaz, de ezzel még el is ismerték."

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.