<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van kiút az építőipari és az energiaválságból?

Klasszis Klub Live Lázár Jánossal, ifj. Chikán Attilával és más neves szakértőkkel - személyesen és online!

2023. június 14.

Jelentkezzen most!

A külgazdasági és külügyminiszter szerint segítik a nálunk maradni szándékozó ukránok munkába állását, egyenlő hozzáférést biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz és az oktatáshoz.

Magyarország folytatja valaha volt legnagyobb humanitárius akcióját az ukrajnai háború áldozatainak támogatása érdekében, és továbbra is segíteni fogja az üldözött keresztény közösségeket világszerte - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben.

Szijjártó Péter szerint nagyjából 1,1 millió menekült távozott eddig Ukrajnából az országon keresztül. Fotó: Facebook
Szijjártó Péter szerint nagyjából 1,1 millió menekült távozott eddig Ukrajnából az országon keresztül. Fotó: Facebook

A tárcavezető az Európai Humanitárius Fórum megnyitóján kijelentette, hogy a kormány humanitárius stratégiáját főként két tényező határozza meg: egyrészt az ukrajnai háború közelsége, másrészt hazánk több mint ezeréves keresztény államisága. Felszólalásában hangsúlyozta, hogy

Magyarország történelme legnagyobb humanitárius segélyakcióját hajtja végre jelenleg, nagyjából 1,1 millió menekült távozott eddig Ukrajnából az országon keresztül, a maradni kívánók számára pedig a hatóságok segítik a munkába állást, egyenlő hozzáférést biztosítanak az egészségügyi ellátáshoz és az oktatáshoz.

Ennek megfelelően mintegy 1300 iskola és óvoda fogadott ukrán gyerekeket. "Tavaly több mint 100 millió eurót fordítottunk erre a célra, s folytatni fogjuk a valaha volt legnagyobb humanitárius akciónkat, amíg csak szükséges" - szögezte le. Szijjártó Péter kitért arra is, hogy napjainkra már a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon, számos közösség napi szintű üldöztetéssel és hátrányos megkülönböztetéssel néz szembe.

Kiemelte: a kormány ezért elindította a Hungary Helps nevű programot, amelynek keretében 80 millió dollárral már több mint egymillió kereszténynek segítettek az otthon maradásban vagy a hazatérésben. Magyarország ezt a programot is folytatni fogja, amíg szükséges - közölte.

(MTI)