2p

Hazai szálláshelyek, vendéglátóegységek, figyelem!

Pályázzanak és nyerjenek díjat az ország legjelentősebb designversenyén -
nevezzenek be a Klasszis TopDesign 2023 megmérettetésre!
Külföldi és hazai szakértőkből álló zsűri, bemutatkozási lehetőség a nagyközönségnek, exkluzív díjátadó gála.

Regisztráljon most!

Tompos Márton, a Momentum politikusa kereste az épületben őket, de hűlt helyüket találta.

Más, alapítványi formában működő és már létező egyetem támogatása mellett a tervezett Fudan alapítványa is 600 millió forintos indulási támogatást kapott a magyar államtól. Tompos Márton, a Momentum szóvivője és frakcióvezető-helyettese egy videóban ennek elköltésének próbált meg utánajárni, de a szervezetnek nyomát sem találta annak bejegyzett címén - írja a 24.hu.

A Diákváros és a Fudan egyetem tervezett területe, amely a gazdasági válság miatt jelenleg leállt.  Forrás: Facebook (Baranyi Krisztina polgármester)
A Diákváros és a Fudan egyetem tervezett területe, amely a gazdasági válság miatt jelenleg leállt. Forrás: Facebook (Baranyi Krisztina polgármester)

„Az egész épületben nem tud senki semmit az alapítványról, se email címük, se telefonszámuk nincsen.”

Tompos Márton végigjárta az épületet sikertelenül, mivel a recepciókról a Tempus Közalapítványhoz, onnan pedig a recepciókra küldték vissza tájékoztatásért.

„Semmilyen csatornán nem elérhetőek, a bejegyzett címükön nincsen senki, majd esetleg valaki ír nekem egy emailt, ha úgy tartja kedvük” – mondta a névjegyét hátrahagyó politikus.

A mai Kormányinfón Gulyás Gergely meg is kapta kérdésben, mit tud az ügyről. A miniszter azt mondta, hogy a Fudan Egyetem a beruházási stop egyik áldozata, egyelőre mindenféle tervezés megállt, ezért meg kell vizsgálni az ezt fenntartó alapítvány létezését is.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!