<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Meddig tart még a háború, és mi vár Magyarországra? Jól helyezkedik a kormány? Meddig bírja anyagilag Oroszország? Hogyan és miből lehet majd újjáépíteni Ukrajnát?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Káncz Csabával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. december 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Állami segítséget várnak a járvány gazdasági nehézségeik ellensúlyozására, míg Romániában lakat kerül a járványügyi korlátozásokat megszegő vendéglátóhelyekre.

Kávéházak, éttermek, tavernák maradtak zárva szerte az országban. Athén óvárosa - az Akropolisz lábánál - szinte teljesen kihalt volt. A vendéglátóhelyek tulajdonosai közül több százan utcákon tüntettek Athénon kívül Patraszban és Szalonikiben. Utóbbiban egy üres koporsót tettek a demonstrálók egy kormányzati épület elé.

További segítségre lenne szükségük (Fotó: Pixabay)
További segítségre lenne szükségük (Fotó: Pixabay)

Az MTI beszámolója szerint az iparág egyebek közt áfacsökkentést követel és támogatást a bérleti díjak, a bérköltségek és a közüzemi számlák kifizetéséhez.

Kosztisz Hadzidakisz munkaügyi miniszter a Szkai tévécsatornának nyilatkozva emlékeztetett arra, hogy a tavalyi járványos télen az iparág 700 millió euró segítséget kapott a lezárások miatti veszteségek enyhítésére, többet, mint a gazdaság bármely más szektora, de közölte, hogy fontolóra veszi újabb segítség folyósítását.

Görögországban a koronavírussal fertőzöttek száma jelenleg rekordmagas, a járvány napi halottainak száma pedig fél év óta a legtöbb. Az ország lakosságának egyharmada oltatlan. Mindemiatt a kormány újabb szigorításokat rendelt el, amelyek visszavetik a vendéglátóhelyek forgalmát.

Romániában bezáratják a renitens éttermeket 

Romániában a járványügyi korlátozásokat következetesen megsértő vendéglátóhelyek ideiglenes bezárásáról fogadott el törvénymódosítást kedden a képviselőház. A szenátus által már korábban jóváhagyott, kihirdetésre váró jogszabály szerint azokat a vendéglátóhelyeket, amelyeket már megbírságoltak azért, mert nem tartották be a járványügyi hatóságok nyitvatartási vagy a kapacitásuk kihasználására vonatkozó előírásait, a kihágás megismétlődése esetén 15 napra bezárathatja az ellenőrzést végző hatóság.

Amennyiben ezt az intézkedést sem tartják be, 30 napra kerül hatósági pecsét a vendéglátóhely bejáratára, ennek eltávolítása pedig már bűncselekménynek minősül, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

(MTI) 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.