<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Már Donald Trump szerint is egyre akadoznak a tárgyalások, pár nap múlva azonban adnak még egy esélyt a párbeszédre.

Az amerikai külügyminiszter Észak-Koreába utazik, hogy kormánya folytassa az atomprogram leállításáról szóló perbeszédet Phenjannal. Mike Pompeo ezen felül októberben ellátogat Japánba, Dél-Koreába és Kínába is, a Kim Dzsongunnal való találkozót helyi idő szerint vasárnap tartják a tervek szerint. Az amerikai kormány szóvivője szerint komoly előrelépéseket jelez, hogy a külügyminiszter idén már negyedszerre fordul meg Észak-Koreában – írja a Reuters.

Pompeo utazása Donald Trump és az észak-koreai vezető találkozója előtt valósul meg, a meghívásra a legutóbbi ENSZ-csúcstalálkozón került sor. A japán, dél-koreai és kínai kormánnyal tervezett találkozók célja, hogy az amerikai kormányzat minél gyorsabban tájékoztassa az érintett feleket a denuklearizációs tárgyalásokkal kapcsolatban.

Ügyesen folytatja húzd meg - ereszd meg politikáját Észak-KoreaÜgyesen folytatja húzd meg - ereszd meg politikáját Észak-Korea

Ez már szerelem, mégis...

Donald Trump és Kim Dzsongun találkozóját követően az észak-koreai vezető ígéretet tett a közös munkára, azonban még mindig ellenáll Washington követelésének, hogy az ország teljesen száműzze atomfegyvereit és visszafordíthatatlan lépéseket tegyen az atomprogram leállításához. Trump ennek ellenére sikeresnek ítélte a találkozót, állítása szerint pedig levélváltásuk során „szerelembe is estek”.

Észak-Korea ezzel szemben úgy tűnik, ismét hangnemet vált az USA-val lévő kapcsolatokat illetően, a vélemények szerint ugyanis az amerikai szankciók továbbra is csak szélesítik a szakadékot a két kormány között. Annak ellenére, hogy Észak-Korea a párbeszéddel kapcsolatban jó szándékát fejezte ki a kísérleti robbantások felfüggesztésével, nem érkezett ezzel egyenrangú reakció Washingtonból.

Csúfos volt a legutóbbi látogatás

Pompeo legutóbbi látogatása ráadásul kudarcba fulladt, miután a vezető inkább meglátogatott egy krumpliföldet, minthogy egyeztessenek az atommentesítésről. Júliusban az amerikai külügyminiszter kétnapos látogatást tett, hogy megállapodjanak a korábban megtartott csúcstalálkozón aláírt dokumentum részleteiről. KCNA állami hírügynökség szerint Amerika gengszterszerű gondolkodásmódot folytat az egyeztetések során.

Bár ekkor még pozitívan állt az ügyhöz Washington, Pompeo következő, augusztusi látogatását már Trump törölte az utolsó pillanatban és először kommentálta nyilvánosan úgy a helyzetet, hogy a felek közötti párbeszéd kezd zátonyra futni. Washington továbbá megerősítette, hogy továbbra sem tervezi a szankciók enyhítését.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.