<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Mi lesz a forinttal? Tényleg lehet egyszámjegyű az infláció? Most már megkapjuk az EU-s pénzeket? Mekkora a baj az egészségügyben, oktatásban?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Jaksity Györggyel- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. február 15. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Az üzemeltető adott egy dátumot a leállás végére.

A VG írta meg, hogy a Nord Stream AG, az Észak Áramlat-1 gázvezeték üzemeltetője bejelentette:

2023. április 1-jén ér véget a vezeték előre nem tervezett leállása.

A vezetéken augusztus 1-jén állt le a gázszállítás, hivatalosan karbantartási munkálatok miatt, ám azóta azonban robbanások is megrongálták a vezetéket, így egyelőre biztosan nem lehetséges a szállítás újbóli megindítása, és természetesen az április 1-jei dátumot sem lehet készpénznek venni, hiszen a keletkezett károk kijavításáról egyelőre még semmilyen hivatalos információ nem érkezett. A robbanások minden bizonnyal szándékos szabotázsakció következtében történtek.

Mindenesetre érdekes lehet ebből a szempontból az a hír, amelyet a Kommerszant orosz lap közölt arról, hogy a Gazprom nem szállította át máshová azokat a felszereléseket, amelyek az Északi Áramlat-1, illetve az el sem indított Északi Áramlat-2 vezeték működtetéséhez lennének szükségesek.