<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Az EU-csúcs eredményeiről vitáztak ma az Európai Parlamentben.  

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke felszólalásában emlékeztetett arra, hogy az EU-csúcson elért megállapodás értelmében az idei év végéig betiltják az EU-ba irányuló orosz kőolajimport 90 százalékát, írja laptársunk, a Privátbankár.hu. Hozzátette:

az embargó „minden, vezetéken szállított olajra ki lesz terjesztve, amilyen gyorsan csak lehetséges”.

Ez többek között Magyarországot is érintené, mivel hazánk a Barátság-kőolajvezetéken kapja az orosz olajat.

A plenáris ülésen felszólalt Manfred Weber is, aki a szokottnál is erősebb jelzőkkel kritizálta a magyar kormányfőt.

Manfred Weber nem finomkodott. (Korábbi felvétel) Fotó: MTIManfred Weber nem finomkodott. (Korábbi felvétel) Fotó: MTI

Az Európai Néppárt május végén megválasztott új elnöke „őrült fickó”-nak nevezte Orbán Viktort. Szerinte a magyar kormányfő a múlt heti EU-csúcson megzsarolta a tagállamokat a teljes kőolajembargó elleni vétójával.

Utalt arra, hogy az EU-nak is meg kellene újítani a döntéshozatali mechanizmusát, hogy egyetlen tagállam se akaszthassa meg a döntéshozatal folyamatát.

További részletek a Privátbankár.hu cikkében.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.