<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nyerhet-e az ellenzék a 2022-es választáson, kaphat-e újabb kétharmadot a Fidesz? Ki lehet Orbán Viktor utóda?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Giró-Szász András volt kormányszóvivővel, politikai elemzővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. október 28. 16:00

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!			
		
		


		
		

Jövő kedden véglegesül a zenekarok listája.

Jövő kedden, augusztus 25-én véglegesül azon zenekarok listája, amelyek részt vehetnek a kormányzat által támogatott úgynevezett garázs- avagy raktárkoncerteken. Ezt Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő közölte kérdésünkre a mai Kormányinfón.

Ezeket a koncerteket azért rendezik meg, mert a könnyűzenei ipart mélyen sújtotta a koronavírus-járvány: a kormányzati tiltások miatt (500 fő felett nem lehet táncos-zenés rendezvényt tartani) nem kerülhetett sor a nagy nyári rendezvényekre, koncertekre.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi törlesztőrészletekre számíthatsz, ha másfél millió forintra van szükséged:

Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 253 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. A THM-plafon miatt ezt az összeget 2021. januártól kell fizetni, év végéig 28 410 forint a havi törlesztőrészlet. Az Erste Banknál az induló törlesztőrészlet 28 721 Ft, majd 2021. januártól 32 355 forint, míg a Cetelemnél 28 721 forint a kezdő törlesztőrészlet, később pedig 32 643 forint. Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.

Ezért "kárpótlásul" a kormány két részletben több mint 7 milliárd forint támogatást biztosított a zenekaroknak koncertek rögzítésére. A pénz részben a Magyar Turisztikai Ügynökségen keresztül jut el a zenekarokhoz, amelyek zártkörű koncerteket adnak, melyet a rögzítés után streamen keresztül tesznek elérhetővé, az Antenna Hungária közreműködésével.

Megkérdeztük a szóvivőt, hogy mely helyszínek jöhetnek szóba, de Szentkirályi Alexandra válasza szerint nem hozzák nyilvánosságra a koncertek helyszíneit, mert fennáll a veszélye, hogy a rajongók odamennek, ami növeli az egészségügyi kockázatokat. Ami a pénzeket illeti, azt a szerződéskötés és a teljesítés után kapják meg a zenekarok - közölte a szóvivő. 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.