Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
mfor.hu

A "szokásos" átcsoportosítás mellett ezúttal egy korábbi költségvetési átrendezés újrarendezéséról is döntött a kormány.

Egy szerdán megjelent kormányhatározat 13 milliárd forint átcsoportosításáról, 803 millió forint újra-átcsoportosításáról és 2,1 milliárd forintos kötelezettségvállásról rendelkezik.

1. 8,16 milliárd forintot vett ki a kormány a központi tartalékokból.

  • A pénz legnyagobb része, 3 milliárd forint a külügy alá tartozó Információs Hivatalhoz (Magyarország hírszerző szolgálatához) kerül, nagyobb részt dologi kiadásokra, kisebb részt beruházásokra;
  • több mint 2,5 milliárd forint az Országgyűléshez kerül a választási rendszerek működtetésére;
  • szintén több mint 2,5 milliárd forint a Bethlen Gábor alaphoz kerül.

2. Az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapból bő 3,5 milliárd forintot csoportosítanak át. Ebből

  • 3 milliárd forint az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül át, egyetemi és főiskolai beruházásokra;
  • bő 515 millió forint pedig a Nemzeti Népegészségügyi Központhoz személyi juttatásokra, dologi kiadásokra.

3. A Gazdaságvédelmi Alapból ezúttal a nemzeti agrártámogatások sorról vesznek ki 640 millió forintot. A pénz az Agrárminisztériumhoz kerül, nagyobb részt mezőgazdasági középfokú szakoktatás intézményeinek felújítására, kisebb részt a minisztérium igazgatására.

4. A Gazdaságvédelmi alapból további 350 millió forintot is kivesznek, a pénz a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó társaságok támogatására, illetve tőkeemelésére, pótbefizetésére fordítódik majd - ez két frissen létrehozott jogcím a költségvetésben.

5. Az EMMI-hez tartozó Csoóri Sándor Alapból bő 190 millió forint kerül ki, és odaadják az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnek személyi juttatásokra.

6. A Központi Maradványelszámolási Alapból 74,4 millió forint kerül át az Alapvető Jogok Biztosának hivatalához.

A kormányhatározat arról is rendelkezik, hogy az innovációs és technológiai miniszter 2021-ben legfeljebb 2,19 milliárd forint
összegben kötelezettséget vállalhat a műanyag csomagolási hulladékok nagyobb arányú újrafeldolgozásának
biztosítása érdekében.

Végül a kormányhatározat egy korábbi költségvetési átrendezés újabb átrendezéséről is rendelkezik: február 5-én az Egészségbiztosítási és Járvány Elleni Védekezési Alapból közel 81 milliárd forintot tettek át a Nemzeti Népegészségügyi Központba, most ebből a pénzből utólag "lecsípnek" 803 millió forintot, és egy, az egészségügyi témához egyáltalán nem kapcsolódó területre csoportosítják át: a külügy kapja meg, a külképviseletek dologi kiadásaira.

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.