<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Van élet az orosz gázon és olajon túl? Tényleg lehetetlen teljesen elszakadni Moszkvától? Elzárhatja Putyin a gázcsapot?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Holoda Attila energetikai szakértővel - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2022. május 26. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

A Kiemelt társadalmi igények program keretében.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában, a Kiemelt társadalmi igények program keretében, 1,651 milliárd forintból megújul a 8126-os számú főút Csákvár és Felcsút közötti 11,7 kilométeres szakasza - jelentette be szerdán a térség fideszes országgyűlési képviselője.

Tessely Zoltán elmondta, hogy Fejér megyei egyik legforgalmasabb útszakasza 1978-ban készült el, azóta a burkolatát nem újították fel. A most induló fejlesztést nemzeti forrásból a Duna Aszfalt Zrt. végzi, s 120 napjuk van a befejezésre - tette hozzá. A képviselő közölte, hogy szerdán átadták a munkaterületet.

Jelezte, hogy a beruházás keretében Vértesboglár Csákvár felőli végén forgalomcsillapító sziget létesül, Bodmérnál új gyalogátkelőhelyet építenek és az útszakasz mellett lévő mindhárom buszmegállópár megújul a hozzá kapcsolódó közvilágításokkal együtt.

Sztányi István Vértesboglár független polgármestere örömtelinek nevezte a beruházás megkezdését, hiszen hatalmas forgalom van a települést átszelő főúton. Mint fogalmazott, "szívesen veszik a munkálatokkal járó kellemetlenségeket, mert az magával hozza a biztonságosabb közlekedést".

Molnár István a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatója emlékeztetett arra, hogy a Söréd-Csákvár-Bicske út első szakasza Söréd és a zámolyi körforgalom között 2019-ben, míg onnantól a Csákvár központjáig tartó szakasz tavaly újult meg. A most induló harmadik szakasz azt jelenti, hogy teljes hosszában megújul a 8126-os út mintegy 31,5 kilométer hosszban.

Az átlagosan naponta mintegy négyezer járművel terhelt útszakasz nyomvályús felső rétegét lemarják, majd hat centiméteres kötőréteggel és négy centiméteres kopóréteggel erősítik meg. Felújítják a vízelvezető árkokat, illetve Vértesbogláron a gyalogátkelőhelyhez sárga villogót telepítenek.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.