TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	
	


	
	

Így 2018 végén már 276,7 milliárd forint felett diszponáltak, miközben mindhárom alapítvány nyereséggel zárt.

A legnagyobb mértékben, több mint 3 milliárd forinttal, 97 milliárdra a Pallas Athéné Domus Sapientiae Alapítvány gyarapította saját tőkéjét, amelybe 2017 decemberében olvadt két másik alapítvány, a Pallas Athéné Domus Animae és a Pallas Athéné Domus Mentis. A Pallas Athéné Domus Educationis Alapítvány vagyona 1,8 milliárddal, 105,4 milliárdra emelkedett, míg a Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítványé 1,56 milliárddal, 74,3 milliárdra.

Sok értékpapírt tettek pénzzé Sok értékpapírt tettek pénzzé

Mindhárom Pallas-alapítvány nyereséges lett 2018-ban. A legnagyobb mértékben az Innovációs és Geopolitikai, amely 2,34 milliárd forintos profitot ért el, a Domus Educationis 1,76 milliárdnyit, míg a  Domus Sapientiae Alapítvány 267,2 milliót.

Az is közös volt a három alapítványban, hogy valamennyien csökkentették az értékpapír-kitettségeiket – mint a korábbi hírekből kiderült, az állampapírok értékesítésével –, s ezzel párhuzamosan növelték a készpénzállományukat. Az Innovációs és Geopolitikai értékpapír-állománya 5,26 milliárdról 300 milliósra csökkent, míg pénzeszközei több mint a tízszeresére, 2,1 milliárdra nőttek. A Domus Educationis  állampapírjainak értéke 20,5 milliárdosról 700 milliósra csökkent, pénzeszközei pedig csaknem megháromszorozódtak, 1,41 milliárdról 3,88 milliárdra. A Domus Sapientiae értékpapírokban 1,2 milliárd, pénzeszközökben 2,3 milliárdot tartott (itt a beszámolóban nem volt feltüntetve viszonyítási alap).

Az alapítványok vagyonának többi, döntő része különböző társaságokban szunnyadt. S összességében 2018-ban 1,67 milliárd forint értékben nyújtottak támogatásokat.

 

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.