1p

Mi a Magyar Péter-jelenség titka?
Mennyiben más Magyar Péter, mint Orbán Viktor?
Mennyi voksot szerezhet a Tisza Párt, kitől vehet el szavazatokat?
Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Somogyi Zoltánnal!

Vegyen részt és kérdezzen Ön is a Political Capital szociológus társalapítójától!

2024. május 23. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Május vége óta csak tovább nőttek a számok.

A 24.hu kikérte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának adatait arról, hogy pontosan hány külföldi embercsempészt engedtek eddig szabadon. Idén májusban 606 külföldi embercsempész távozhatott összesen 26 büntetés-végrehajtási intézetből, ehhez képest augusztus 4-éig 1385 külföldi állampolgárságú, embercsempészetért jogerősen elítélt, kiutasított fogvatartottat bocsátottak reintegrációs őrizetre. Ez néhány hónap alatt 577 fős eltérés.

Elengedik őket. Fotó: Depositphotos
Elengedik őket. Fotó: Depositphotos

Ez az az őrizet, amelynek szabályai szerint ha a rendőrség azt észleli, hogy az elítélt a meghatározott kötelezettségét megszegve a reintegrációs őrizet kezdetének megállapítását követő 72 órán belül Magyarország területét nem hagyta el, vagy visszatért, akkor újból előállítja a „legközelebb eső büntetés-végrehajtási intézetbe.”

Eddig összesen hat esetben fordult elő, hogy a szabadon engedett embercsempészeket vissza kellett kísérni – derült ki a portál cikkéből.

(24.hu)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!